islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5619
EURO
34,8545
ALTIN
2.434,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Barış İçin Diyalog Umudu

Barış İçin Diyalog Umudu
26 Şubat 2022 10:20
A+
A-

Rusya’nın saldırısı altında olan Ukrayna’da dün bir diyalog umudu doğdu. Dünyanın kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen Zelenski, “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” dedi. Putin de “Müzakerelere hazırız” mesajını verdi.

Rus ordusunun iki gündür saldırısı altında olan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenski önemli açıklamalar yaptı. Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Rusça “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım” çağrısında bulundu. Zelenski ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne “Güçlü durun, tek sahip olduğumuz şey sizsiniz” dedi.

‘SESSİZ KALDINIZ’ 
“Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sadece bir işgal değil, Avrupa’ya karşı savaşın başlangıcıdır” diyen Zelenski, bu durumun Avrupa’nın birliğine ve kıtanın tüm ilkelerine karşı olduğunu belirtti. Zelenski, ülkesindeki durumun 2. Dünya Savaşı’nı hatırlattığına işaret etti. Zelenski bir önceki konuşmasında da “Ülkemizi tek başımıza savunuyoruz. Dünyanın en kudretli güçleri uzaktan izliyor. Yaptırımlar Rusya’yı ikna etti mi? Yeterli olmadığını gökyüzümüzde ve yerde görüyoruz” ifadesini kullandı.

RUSYA’DAN YEŞİL IŞIK 
Putin’le görüşen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, sorunların müzakere ile çözülmesi gerektiğini söylerken, Putin, Ukrayna ile üst düzey müzakerelere hazır olduklarını belirtti. Kremlin’den de “Görüşmeler için Minsk’e heyet gönermeye hazırız” denildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının “sonuçları olacağı” uyarısında bulundu.

AB LİDERLERİNE VEDA ETTİ 
İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, Zelenski’nin bir sığınaktan zirveye katıldığını, “Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir” cümlesiyle AB liderlerine veda ettiğini söyledi.

BATI’DAKİ İNSANLIK KRİZİ BÜYÜYOR BU KEZ SINIRLARINI KAPATMADILAR
Ukrayna’dan kaçan binlerce sivil, komşu ülkelere akın ediyor. Ortadoğu’daki savaştan kaçan mültecilere kapılarını kapayan Avrupa, Ukrayna’dan göç dalgası için hazırlık yapmaya başladı.
Polonya: Yaralı Ukraynalılar için 120 hastaneden oluşan bir liste oluşturuldu. 50 bin Ukraynalı sınırı geçti.
Moldova: 4 binden fazla Ukraynalı gitti. “Sınırlarımız, güvenli geçişe veya kalmaya ihtiyacı olan Ukrayna vatandaşlarına açıktır” denildi.
Romanya: 500 bin kişiyi alabileceklerini açıklamıştı.

ORDUYA DARBE ÇAĞRISI 
Vladimir Putin, Ukrayna ordusuna “Gücü kendi elinize alın. Ukrayna ordusu iktidarı indirirse, uzlaşmamız kolay olur” çağrısında bulundu.

BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ” 
Başkent Kiev’de bulunan ofisinin önünden paylaştığı bir video ile ulusa seslenen Zelenskiy, “Silahları bırakmayacağız” mesajını verdi. Ukrayna Lideri mesajında, “Herkese günaydın. Yalan haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Burası bizim toprağımız. Ülkemiz. Bizim çocuklarımız. Bütün bunları koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.