Dünya

ABD ve Almanya’dan Tehlikeli Nükleer Bomba Oyunu

Türkiye’nin engellemesiyle NATO’yu tam kukla yapamayan ABD, sömürgesi olan Almanya’yı ateşe atacak bir nükleer oyuna girişti. Alman Hava Kuvvetleri, ABD nükleer silahlarının Rusya’ya karşı kullanılmasına izin verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Hava Kuvvetleri komutanlığının Pentagon’dan gerekirse bu ülke topraklarında depolanan Amerikan nükleer silahlarını kullanmak için onay aldığını duyurdu. Stoltenberg’e göre, Almanya ile hizmet veren savaşçılar, İttifak’ın diğer birçok ülkesinin savaşçılarının aksine, nükleer saldırılar gerçekleştirebilir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Cuma günü yaptığı açıklamada, Almanya’nın gelecekte askeri ittifak tarafından nükleer silahların ortak kullanımı politikasına katılmaya devam edeceğini, yani bir kriz durumunda Alman savaşçılarının ABD nükleer silahlarını taşıyabileceğini söyledi. Bu ülke ABD nükleer silahlarına ev sahipliği yapıyor. NetEase, Berlin ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Stoltenberg gazetecilere verdiği demeçte, “Nükleer malzeme paylaşımı çok önemlidir çünkü bu, NATO müttefiklerinin nükleer caydırıcılık sağlamak için birlikte çalıştığı bir düzenlemedir ” dedi.

Özellikle NATO ve Almanya’dan gelen bu tür tehditler, İttifak’ın Rusya’ya karşı bir savaşa hazırlandığını gösteriyor ve son zamanlarda Doğu Avrupa’da nükleer silahların konuşlandırılacağına ilişkin duyuru dikkate alındığında, bu Rusya’yı misilleme yapmaya zorluyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

11 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

11 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

12 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago