islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ABD VE İNGİLTERE, HAMAS’A YAPTIRIM KARARI ALDI

ABD VE İNGİLTERE, HAMAS’A YAPTIRIM KARARI ALDI
14 Aralık 2023 12:14
A+
A-

ABD ve İngiltere, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi Yöneticilerine Yaptırım Kararı Aldı

ABD ve İngiltere, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi’nin kurucuları, yöneticileri ve maddi destek sağladığı iddia edilen kişilere yönelik 7 isme yaptırım kararı aldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD ile birlikte alınan bu kararın, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi’nin faaliyetlerine darbe vurmayı hedeflediği belirtildi.

Yaptırım kararı listesinde yer alan isimlere, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi’nin faaliyetlerine katkı sağlamış kişilere seyahat kısıtlamaları uygulanacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada, yaptırım uygulanan kişilere yardım eden herkesin de benzer yaptırımlara maruz kalacağı vurgulandı.

Yaptırım kararı kapsamında bulunan isimler arasında, Hamas’ın kurucularından Mahmud Zahar, Lübnan’da yaşayan Hamas yöneticileri Ali Baraka ve Maher Obeid, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Akram al-Ajouri ile Hamas’a finansal destek sağlayan Lübnan ve Cezayirli iş insanları Khaled Chouman, Rida Ali Khamis ve Aiman Ahmad Al Duwaik yer almaktadır.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bugünkü yaptırım kararları, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi’nin finansmana ulaşımını kesip onları gelecekte izole edecek. İsrailli ve Filistinlilerin barış içinde yaşayabilmesi için partnerlerimizle uzun vadeli siyasi çözüm içi çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

HABER YORUM

ABD ve İngiltere’nin, vatanını ve toprağını savunan Hamas’a karşı aldığı yaptırım kararını kınıyoruz.

7 Ekim’den bu yana, ABD, İngiltere ve avaneleri, insanlığın aklıyla adeta dalga geçiyorlar. Güya İsrail’in kendini savunma hakkı vardır diyerek, sivil halkın ve çocukların katledilmesine göz yumuyorlar.

Ey İngiltere!

Yahudileri bin bir entrika ile Filistin topraklarında konuşlandıran sen değil misin?

1917 Yılından 1948’e kadar muhtariyetinde bulunan Filistin ve Filistinlileri, Siyonistlere peşkeş çeken sen değil misin?

Şimdi çıkmış utanmadan,  “İsrailli ve Filistinlilerin barış içinde yaşayabilmesi için” açıklamalarıyla, insanlığın aklıyla dalga geçiyorsun.

Ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin varlığını orada tanımaya mecbur kalacaksınız. İşte bu mecburiyeti de, haklı davasından ödün vermeyen Hamas sağlayacaktır.

https://www.youtube.com/results?search_query=M%C4%B0RAT+HABER

MİRATHABER.COM