islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Meteoroloji’den Kar Uyarısı

Meteoroloji’den Kar Uyarısı
13 Aralık 2021 09:14
A+
A-

Bu hafta hava sıcaklıkları yağışla birlikte ülke genelinde azalma bekleniyor. Batı kesimlerde sıcaklık mevsim normalleri altında düşecek. Cuma gününden itibaren ise ülke genelinde kar yağışı etkili olaması tahmin ediliyor.

Ülke genelinde sıcaklıkların düşmesinden sonra birçok bölgede kuvvetli yağışlar sürerken bazı kesimlerde ise kar yağışı başşladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu internet sitesinde açıkladı.

ÜLKE’DE  YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altında bekleniyor.

Türkiye, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı havanın etkisine girecek.

Özellikle kıyı Ege ve Marmara’da kuvvetli yağış bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege’de metrekareye 50 ile 100 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde yağışların kuvvetli olması tahmim ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz’de hafta başında şiddetli rüzgar görülecek. Bölgede sonraki günlerde ise yağış görülecek.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DOĞU VE İÇ EGE’DE KAR VAR

Doğu kesimlerde beklenen karla karışık yağmur ve kar, çarşamba günü itibarıyla iç Ege’de görülecek.

İSTANBUL’DA SICAKLIK 10 DERECEYE DÜŞECEK

İstanbul’da iki gün boyunca kuvvetli yağış olacak. Hafta boyunca yağış devam edecek.15 derece olan hava sıcaklığı hafta ortasında 10 dereceye düşmesi bekleniyor.

ANKARA’YA KAR GELİYOR

Ankara’da hafta başında 16 derece olan sıcaklık salı gününden itibaren düşmeye devam edecek ve 6 dereceye kadar düşecek. Kentte, cuma gününden itibaren kar yağışı etkili olması bekleniyor.

İZMİR’DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

İzmir’de haftanın ilk iki günü kuvvetli yağış olacak. Öncelikle kuzey ilçelerde yağış kendisini daha da hissettirecek.

METEOROLOJİ OLUMSUZ DURUMLARA KARŞI UYARDI

Meteoroloji, yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.