islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5137
EURO
34,5803
ALTIN
2.493,63
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Dürüst bürokrat adam kayırmacılığını önlemek için istifa etti

Dürüst bürokrat adam kayırmacılığını önlemek için istifa etti
14 Nisan 2017 08:04
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan’daki şirketine Genel Müdür’ün talimatı ile çalışan iki kişi işten çıkartılarak yerlerine yakını olan nişanlı bir çift işe alınmak istenmesine şirketin icra kurulu üyesi olan dürüst bürokrat örnek bir dilekçe yazarak istifa etti.

Tarım Kredi Kooperatiflerine alınacağı açıklanan 400 personelle ilgili aylardır hiçbir adım atılmazken, şirketlere Genel Müdürün akraba, eş, dost ve hemşeri yakınlarının işe alınması isyan ettirdi. Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun bilgisi olmadan şirketlere el altından alınan personelde liyakat ve tecrübenin aranmaması da kurumda adalet duygusunu zedeledi. Şirketlerin ihtiyaçları gözetilmeden keyfi personel alımı sonunda şirket yönetimlerini de isyan ettirdi. Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri’ne sınavla personel alınırken, bağlı şirketlere ise hiçbir sınav yapmadan Genel Müdür ve Şirket Yönetim Kurulu’nun kararı ile istenildiği kadar personel alınabiliyor.

Ancak şirkette çalışan kalifiye iki personelin çıkartılarak yerlerine bu nişanlı çiftin alımı konusunda ısrar edilince şirketin icra kurulu üyesi Ekrem Eraslan, ihtiyaç olmadığı halde şirkete keyfi personel alımına karşı çıktı. Hiçbir tecrübesi olmayan nişanlı çiftin alımında ısrar edilince bürokrat da bu personel alımının şirketin malî yapısına sıkıntı vereceğini bir raporla belirtti ve “şahsımın ücret ve imkânları artırılmasına, kişisel hiçbir sorunun olmamasına rağmen değerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum.” diyerek istifa etti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.