islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD’DE BANKA İFLASLARI

ABD’DE BANKA İFLASLARI
16 Mart 2023 15:00
A+
A-

Kapitalist sistemin öncüsü ve bayraktarı ABD’de bankalar birer birer iflas ediyor. İflas eden üç banka şunlar:

1-Silikon Vadisi Bankası

2-Signature Bank

3-Silvargate Bankası.

Bu üç bankanın 2022 yılında yaklaşık toplam varlıkları ise şöyle: Silikon Vadisi Bankası 209 Milyar Dolar, Signature Bank 110,4 Milyar Dolar ve Silvargate Bankası 11 milyar Dolar.

Bankaların iflas etmesine ise iki ana sebep gösteriliyor. Bunlardan birincisi faizlerin yüksek olması, ikincisi ise Finansal maliyetlerin artması.

HABER YORUM

ABD’de batan bankalar bizi neden ilgilendirsin ki” diye bir soru sorulabilir. İlgilendirir çünkü ABD’ gibi biz de kapital sistemin bir parçasıyız. Günün birinde bizim bankalarımızda error vermeye başladığında bu hiç şüphesiz sürpriz olmayacaktır. Zira ABD’de batan bankaların temel iki sebebi olan Faizlerin ve finansal maliyetlerin yüksek olması bizim içinde geçerli olan bir durumdur.

Burada hemen belirtmekte fayda var ki, faiz belası girdiği her yeri altüst eden ve insanlığın kanını emen bir vampirdir. Bankaların batmasına sebep olan ikinci neden de zaten faize bağlı olan bir durumdur.

Faizi yasaklayan ayet ve hadisi şerifleri anlatmaya çalıştığımızda bize “Günümüzde faiz haram mı olurmuş?” diyerek Allah ve Rasulüne savaş açanlar ve konuyu istihza edenler, ABD’de gerçekleşen Banka iflaslarını iyi okumalıdırlar.

Bizim kapitalist düzenden bir an önce vazgeçmemiz ve yüce rabbimizin emrine tabi olarak Faizsiz para sistemine geçmemiz gerekiyor. Kapital düzenin insanların faydasına hiç birşey üretmediği tam tersine insanların kanını emdiği gerçeğini ne zaman anlayacağız?

Faiz hakkında ki ayetleri bir kez daha buraya alarak, dikkatlerinizi çekmek istiyoruz.

Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: “Alım-satım da ancak faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah’a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.” (Bakara 275)

“Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez.” (Bakara 276)

“Şayet böyle yapmazsanız, Allah’a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tövbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.” (Bakara 279)

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER:   ABD      Faiz  Kapital

FAİZ DEPREMLERİNİ DURDURABİLSEK YARALAR SARILIR

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.