islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ABD’den Sonra İngiltere De Devreye Girdi!

ABD’den Sonra İngiltere De Devreye Girdi!
31 Ocak 2022 16:53
A+
A-

Rusya-Ukraya krizi devam ederken bugünkü BM oturumunda Washington ve müttefikleri işgal durumunda Rusya’dan hesap soracaklarını açıkladı. ABD ve İngiltere’den gelen son açıklamalar ise Putin’i kızdıracak türden. İki ülke Rusya’yı ezecek yıkıcı ekonomik yaptırımlar uygulanacağını duyururken İngiltere “Putin’in için artık saklanacak hiçbir yer kalmayacak” dedi. Moskova’nın tüm iddiaları reddedip ‘savaş istemiyoruz’ demesine ve Ukrayna cumhurbaşkanının da sınırdaki devasa Rus askeri yığınağı üzerinden ‘panik yaratılmasın’ ricalarına rağmen, son günlerde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği yönündeki korkular arttı.

MOSKOVA’DAN HESAP SORMA SÖZÜ VERDİLER

Washington ve müttefikleri, Rusya’yı işgalden caydırmak için çabalarını hızlandırırken, ABD Rusya’nın komşusunu işgal etmesi durumunda yaptırımları artırmak için NATO müttefikleriyle birlikte Moskova’dan hesap sorma sözü verdi.

RUSYA’NIN İLGİSİNİ ÇEKEN TEKLİF 

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland, diplomatik temasların ortasında geçen hafta ABD ve NATO tarafından Rusya’ya sunulan güvenlik sorunlarına ilişkin bir önerinin Moskova’da ilgi uyandırmış olabileceğini söyledi. Öneride, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov arasında bu hafta yeni bir görüşme olasılığı da yer alıyor.

RUSYA’YI EZECEK YAPTIRIMLAR

Menendez, siber saldırılar da dahil olmak üzere Rusya’nın Ukrayna’da halihazırda gerçekleştirdiği eylemlere bazı cezalar verilebileceğini, ancak Moskova’nın işgal etmesi durumunda ‘Rusya’yı ezecek yıkıcı yaptırımlar’ olacağını ve komitenin şuan bunları onaylamanın eşiğinde olduğunu duyurdu.

RUS BANKALARI SWIFT’TEN ÇIKARTILABİLİR 
Menendez, Ukrayna’yı savunmak ve Putin’e mesaj göndermek için Kongre’nin partilerden bağımsız koalisyon olarak birleştiğini ifade ederek herhangi bir işgalin sonucunun Rusya için ‘kanlı olacağını’ vurguladı. Yasanın içerdiği yaptırımlar konusunda ise Menendez, yaptırımların daha önceki yaptırımların çok ötesinde olacağını ve eğer ABD Başkanı isterse Rus bankalarının SWIFT’ten çıkarılmasının söz konusu olduğunu kaydetti.

RUS PETROL ÜRETİMİ HEDEF ALINABİLİR 
Yaptırımların içeriğine dair yaptığı açıklamada ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Rütbeli Üyesi Senatör Jim Risch, Rusya’nın petrol üretimini hedef alacaklarını ve Rusya’nın ‘bir ülke maskesi altındaki benzin istasyonu’ olduğunu kaydetti.

İNGİLTERE DEVREYE GİRDİ 

Batılı liderler Rusya-Ukrayna krizinde iki yönlü bir yaklaşım izliyorlar, aynı anda Ukrayna’ya askeri yardımı hızlandırırken bir yandan da krizi yatıştırmak için diplomatik çabalarını sürdürüyorlar. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere’nin NATO’ya büyük bir savaş gemisi ve jet konuşlandırması teklif etmeye hazırlandığını duyurdu. Johnson’ın aynı zamanda önümüzdeki hafta Putin ile görüşmesi bekleniyor.

PUTİN İÇİN SAKLANACAK HİÇBİR YER KALMAYACAK

Öte yandan Dışişleri Bakanı Liz Truss İngiltere’nin Rusya’nın ekonomik hedeflerini “çok daha geniş bir yelpazede” hedefleyen Yaptırım yasasını açıklayacağını duyurdu. Truss yaptığı açıklamada “Putin’in için saklanacak hiçbir yer olmayacak” dedi.

RUSYA: YAPTIRIMLAR İLİŞKİLERİN KOPMASI ANLAMINA GELİR

Rusya, Batı cephesinden gelen yaptırım tehditlerine karşı başından beri aynı tavrı koruyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “ABD’nin bize yaptırım uygulaması demek ilişkilerin kopması anlamına gelir” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.