islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AB’DEN ÜYELERİNE LGBT DAYATMASI

AB’DEN ÜYELERİNE LGBT DAYATMASI
13 Ocak 2023 11:52
A+
A-

AB, LGBT konusunda yasal düzenlemeleri yapmadığı gerekçesiyle Polonya’ya sağladığı fonları kesti. Fonları kesilen Polonya’da ise fonları kesilmesi siyasi krize neden oldu.

Brüksel’in bu dayatması karşısında, iktidarda olan koalisyon hükümetinde çözülmeler başladı. Başbakan Morawiecki’nin partisi PİS fonlara erişim için yasal düzenlemelerin hemen yapılmasını isterken, Birleşik Polonya Partisi lideri ve Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, LGBT yasalarının çıkarılmasına “Partimiz, Brüksel bürokratlarının şartnamelerine göre yasa tasarılarının yazılmasında asla yer almayacak” diyerek karşı çıktı

Polonya’nın mali fonlarını kesen Bürüksel ise, Varşova’ya geri adım attırmaya çalışıyor.

AB’Yİ SUÇ ÖRGÜTÜNE BENZETTİ

LGBT dayatmasına karşı çıkan hükümetin büyük ortağı Birleşik Polonya Partisi lideri ve aynı zamanda Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro düzenlediği basın toplantısında, AB’yi suç örgütüne benzeterek, AB’nin Polonya’ya şantaj yaptığını söyledi.

LGBT yasalarının çıkarılması için Polonya’ya mali fonları keserek dayatma yapan AB için, Polonya Anayasa Mahkemesi 2021 Ekim’in de bir karar almıştı. Yüksek mahkeme “AB hukukunun Polonya yasalarından üstün olamayacağına yönelik karar almış” bu karar neticesinde Varşova Brüksel arasında gerginlik olmuştu.

HABER YORUM

LGBT denilen gayri ahlaki yapının, insanlığın sonunu getirmek için kurgulanan büyük bir oyun olduğu, AB’ ile Polonya arasında ki gerginlik neticesinde bir kez daha tescillenmiş oldu.

Parayla her şeye sahip olabileceğini düşünen kapital zihniyet, bu dayatmalar ile ne kadar ahlaksız bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterdi.

Kapitalist düşüncenin hakim olduğu AB yapısı, LGBT dayatmalarıyla güya inandığı demokrat kimliğini de zedeliyor.

TÜRKİYE’DE 6284 HALA YÜRÜRLÜKTE

Türkiye’de de LGBT dayatmasına son vermek amacıyla İstanbul sözleşmesinden çıkılmış olsa da 6284 sayılı kanunun yürürlükte olması toplumun vicdanını rahatsız etmektedir.

Bir tarafta zinanın serbest olması, diğer taraftan ise insanların erken evlendi gerekçesiyle ceza alması, toplumumuzda maalesef rahatsızlıklara sebep oluyor.

MİRAT HABER olarak, bu konuda ki mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğini, yetkililere tekrar hatırlatıyoruz.

Şaban DOĞAN

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.