islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail ABD Silahlarını Uluslararası Hukuka Uygun Kullanıyor(!)muş…

İsrail ABD Silahlarını Uluslararası Hukuka Uygun Kullanıyor(!)muş…
26 Mart 2024 10:23
A+
A-

 “İsrail ABD Silahlarını Uluslararası Hukuka Uygun Kullanıyor” diyen ABD Dışişleri Bakanlığı, bir skandala imza atmış oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında kullandığı ABD silahlarının uluslararası hukuka uygun şekilde kullanıldığına dair bir açıklama yaptı. Bu açıklama, Amerikan silahlarının İsrail tarafından nasıl kullanıldığına dair tartışmaları daha da alevlendirdi.

İsrail’in Amerikan Silahlarını Uluslararası Hukuka Uygun Kullandığına Dair Yazılı Güvence

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in yanı sıra diğer ülkelerden de yazılı güvence mektuplarını aldıklarını belirtti. Bu güvenceler, söz konusu ülkelerin ABD’den aldıkları silahları uluslararası hukuka uygun şekilde kullandıklarına dair teminat niteliği taşıyor.

Miller, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın geçtiğimiz hafta yaptığı sözlü açıklamaların ardından İsrail yönetiminin Washington’a yazılı güvenceyi ilettiğini ifade etti. Ancak, bu güvencelerin gerçekten İsrail’in silah kullanımını meşrulaştırıp meşrulaştırmadığı konusunda ciddi şüpheler var.

ABD’nin Savaş Suçlarına Karşı Tavrı

ABD’nin bu açıklaması, özellikle İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti. Özellikle sivil kayıpların artmasıyla birlikte, Amerikan silahlarının İsrail tarafından nasıl kullanıldığına dair endişeler giderek artıyor.

Biden Yönetiminin Tutumu ve Eleştiriler

ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanlığına Amerikan silahları alan ülkelerden yazılı güvence alınması talimatını vermişti. Ancak, bu güvencelerin gerçekten silahların nasıl kullanıldığını yansıttığı konusunda şüpheler devam ediyor. Biden yönetimi, söz konusu güvencelerin tüm ülkelerden istendiğini belirtse de, İsrail’in silah kullanımına ilişkin kamuoyundaki endişeleri hafifletmek için daha somut adımlar atması gerekiyor.

Sonuç ve Değerlendirme

ABD’nin İsrail’in Amerikan silahlarını uluslararası hukuka uygun kullanıldığına dair açıklaması, tartışmaları sona erdirecek gibi görünmüyor. Özellikle Gazze’deki sivil kayıpların artmasıyla birlikte, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla adım atması bekleniyor.

HABER YORUM

ABD denilen büyük şeytan, maalesef insanlığın aklıyla dalga geçiyor ve alay ediyor.  Ve bunu, bütün dünyanın bildiği ve tescillediği bunak başkanları Biden vasıtasıyla yapıyorlar.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden katliamda, “İsrail’in Amerikan Silahlarını Uluslararası Hukuka Uygun Kullandığını iddia etmek, tek kelimeyle haysiyetsizlik, tek cümleyle şeref yoksunluğudur.

Hamas’ın karşısına çıkarak mertçe savaşmaktan korkan İsrail’in teröristleri, sivilleri havadan bombalayarak savaştığını zannederken, Siyonist lobilerin etkisinde ve yönetiminde olan ABD ise, “Gazze’de kullanılan silahların uluslararası hukuka uygun kullanıldığını” iddia ediyor.

Bize de şöyle demek düşüyor:

Sizin uluslararası hukukunuzu da…

İsrail terör örgütüne verdiğiniz silahları da..

Bu arada YPG terör örgütüne gönderdiğiniz silahları da…

İnsana verdiğiniz, daha doğrusu vermediğiniz  insanlık değerlerinizi de..

Büyükçe bir kuyuya atıp, hepsini yakmak gerekiyor ki, insanlık sizden ve sizin zihniyetinizden kurtulsun!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER