islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,4002
EURO
53,3613
ALTIN
6.853,66
BIST
14.973,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

ABD’NİN TÜRKİYE’DEKİ ASKERİ ÜSLERİ (KAYNAK CHATGPT)

ABD’NİN TÜRKİYE’DEKİ ASKERİ ÜSLERİ (KAYNAK CHATGPT)
A+
A-

-İncirlik Hava Üssü (Adana): ABD Hava Kuvvetleri’nin 39. Ana Jet Üssü burada konuşlanmıştır. Ayrıca NATO’nun önemli bir depo üssü olarak da kullanılmaktadır. İncirlik, ABD’nin bölgedeki tek harekât üssüdür ve nükleer silahların depolandığı bilinen bir üs olarak stratejik öneme sahiptir. Ayrıca burada Atom bombası da bulunduğu ileri sürülmektedir.

-İzmir Hava Üssü (Çiğli): ABD’nin Avrupa’daki hava kuvvetlerine bağlıdır. 42 uçak ve yaklaşık 300 personel bulunmakta olup, I-Hawk ve Roland füze sistemleri burada konuşlandırılmıştır.

-Malatya Kürecik Radar Üssü: NATO’nun füze savunma sistemi kapsamında radar üssü olarak kullanılmaktadır.

-Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı: Irak Savaşı sırasında NATO tarafından AWACS (Uçuş Erken İhbar ve Kontrol Sistemi) uçakları burada konuşlandırılmıştır.

-Balıkesir 9. Ana Jet Üssü: ABD’nin füze rampalarının bulunduğu üslerden biridir.

-Şile Üssü: Stinger füzelerinin fırlatılması için kullanılan bir atış alanıdır.

-Muğla Aksaz Deniz Üssü: Deniz kuvvetleri üssü olarak kullanılmaktadır.

-Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin: Bu illerde NATO’ya bağlı birleştirilmiş hava harekât merkezleri vardır.

-Ankara, Karamürsel, Sinop, Hakkari, Hatay, Erzurum Kargapazarı: Dinleme üsleri olarak kullanılmaktadır. Toroslar: CIA’nın eğitim üssü olarak bilinir.

-Tekirdağ Çorlu Havaalanı, Gaziantep-Batman Havaalanı, Sabiha Gökçen Havaalanı: Lojistik destek üsleri olarak kullanılmaktadır.

-Mersin Taşucu Limanı ve İskenderun Limanı: Limanda liman ve helikopter pisti bulunmaktadır; lojistik destek amaçlı kullanılmaktadır. Bu üslerin toplam sayısı, farklı kaynaklarda 40’a kadar çıkmaktadır. Ancak bazı üsler, lojistik destek veya eğitim amaçlı kullanıldığından, askeri üs olarak kabul edilip edilmediği tartışmalıdır.

İran’ın kuzeyinde yer alan bölgede de ABD üsleri bulunuyor. Kırgızistan ve Tacikistan ABD askeri üslerinin bulunduğu ülkelerdir..

İSLAMİ HABER “MİRAT”  -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.