islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ABD’nin Venezuela Tehdidine İran Meydan Okuyor

ABD’nin Venezuela Tehdidine İran Meydan Okuyor

Mirat Haber Ajansı

İran yönetimi, ABD’den gelen eleştirilere rağmen Venezuela başkenti Caracas’taki hükümetin kendisinden daha fazla malzeme talep etmesi halinde Venezuela’ya yakıt sevkiyatına devam edeceğini bildirdi. Yetkililer İran’ın Venezuela ile serbest ticaret haklarını uyguladığını söylediler. Beş İranlı petrol tankerinin ilki, ABD askeri müdahalesinin hemen bir belirtisiyle karşılaşmayan yakıt kıtlığını hafifletmeye yardımcı olmak için geçen hafta Venezuela’ya ulaşmış, diğerleri de bu hafta varmıştı veya varmak üzereydi.

İran yakıtının Venezuela’ya gönderilmesini onu caydırmaya çalışan Washington’un tehditleri izlediler. ABD yönetimi sert biçimde, hükümetler, limanlar, nakliyatçılar ve sigortacıları İran tankerlerine yardım etmeleri geçişine izin vermeleri halinde müeyyidelerle karşılaşabilecekleri konusunda uyardı. ABD geçtiğimiz günlerde genişletilmiş bir anti-uyuşturucu operasyonu olduğunu açıkladığı için Karayipler’deki deniz varlığını güçlendirmişti. ABD’nin tehditlerine meydan okuyan İran, ciddi bir yakıt sıkıntısı çeken Güney Amerika ülkesine beş tanker dolu benzin gönderdi. Amerika’nın iki kez darbe denediği, ekonomik ambargo uyguladığı, kendi ülkesindeki elçilik ve konsolosluklarına el koyduğu, ve yoğun baskı yaptığı Venezuela bir petrol üreticisi olmasına rağmen rafinerilerine sabotajlar ve ambargoları sonucu benzin üretememekte ve İran desteğinden sonra bile sadece birkaç haftalık yakıtı kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.