islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD’ye Musallat Yeni Bela: Sebepsiz Çiftçi İntiharları

ABD’ye Musallat Yeni Bela: Sebepsiz Çiftçi İntiharları
5 Mayıs 2020 12:30
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Batı bölgesi olarak bilinen çiftlikler ve büyük çaplı tarımın yapıldığı buğday ve mısır tarlalarıyla meşhur verimli topraklarda yüzyıllardır rahat, özgür ve dindar bir yaşam süren çiftçiler arasında nedeni bilinmeyen tuhaf bir intihar salgını yayılmaya başladı. Amerikan basınında son dönemlerde yüzlerce Amerikan vatandaşı çiftçi ailesi üyesinin anlamsız bir şekilde kendi hayatına son verdiği kaydedildi. Ölenler genelde orta yaşlı erkekler. Konu üzerinde yorumlara rağmen kimsenin bunun nedenine yönelik bir açıklaması bulunmuyor.

Amerika’nın en büyük basılı medya kuruluşu USA TODAY gazetesi ulusal ağı bölge ofisi ile Midwest Center for İnvestigative Reporting adlı araştırma şirketinin ortak yürüttükleri çalışmaya göre sebepsiz intiharların bildirilen rakamı 450 olmasına rağmen bu sayının pek çok eyaletin intihar sayılarını yayınlamaması ve bazı intiharların özel nedenlere veya hastalıklara bağlanması düşünüldüğünde gerçek sayının bunun çok daha üstünde olması gerektiği öne sürülmekte. Farm Aid adlı psikolojik destek hattına gelen intihara yönelim telefon destek isteği başvurularının da hızla artması bu konuda bir fikir vermekte. Bazı uzmanlar değişen dünyanın yeni düşüncelerinin ve çiftçilerin rutin tarım işlerini ardı ardına on binlerce kez yineleyerek yapması için gereken sağlam inanç temellerinin medya yoluyla ortadan kaldırılmasının sonucunda ortaya çıkan zihinsel uyumsuzluğun insanları çöküntüye uğratmasının buna neden olabileceğini öne sürüyorlar. Buna ek olarak bazı uzmanlar tarım sektörü faizli borçlanmanın rekor düzeye çıkması ve bunun oluşturduğu stresi, diğerleri de aile yaşamı ve evliliklerin giderek zayıflaması sonucu görülmemiş güvensizlik ve yalnızlıktan bahsediyorlar. Diğer açıklamalar Küresel Isınma sonucu doğal felaketlerin artmasıyla verimin çok düşmesini ya da genel olarak dünyada temel gıdaların fiyatının düşmesini önermekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.