islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Acı Katlanarak Büyüyor!

Acı Katlanarak Büyüyor!
28 Şubat 2022 11:49
A+
A-

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta haber akışı bir an olsun durmazken dünyanın gözü Rus birliklerinin sokak sokak işgal ettiği Ukrayna şehirlerinde. Acı, ölüm ve gözyaşının her geçen dakika arttığı Ukrayna savaşında hem işgalci Rusya güçleri hem de Ukrayna ağır kayıplar vermeye başladı. Binlerce Rus askeri Ukrayna sokaklarında öldürülürken Ukrayna’da da 300 ün üzerinde sivil ve çok sayıda askerin öldüğü belirtildi. Rusya Ukrayna savaşı son dakika bilgilerine göre sokaklarda sahipsiz cesetlerin sayısı artıyor. İşte savaş bölgesinden gelişmeler

Ukrayna’da şehirleri işgal için gönderilern Rus askerleri dün sabah itibarıyla karşılaştıkları yoğun direnişle birçok noktada ya esir düştü ya da öldürüldü. Harkov kenti de kontrolü sağlayan Rusya ordusundan geri alınırken Rusya’nın kaybi binlerle ifade ediliyor. Ukrayna kaynaklarına göre dün 4 bin 300 olan öldürülen Rus askeri sayısı bu sabah itibarıyla 5 binin üzerine çıktı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy “Düşmanın (Rusya) kayıpları çok ağır, çok ciddi. Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker” şeklinde konuşurken Ukrayna’Lı 352 sivilin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

352 SİVİL ÖLDÜ, 14’Ü ÇOCUK 
Ukranya’nın Rusya saldırılarında patlayan binalar, vurulan ambulanslar görüntülere yansırken konuyla ilgili son açıklama Ukrayna makamlarından geldi. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya’nın saldırıları sonucu 14’ü çocuk 352 sivilin öldüğünü duyurdu. Bakanlık ayrıca saldırılarda 116’sı çocuk bin 684 kişinin de yaralandığını duyurdu.

5 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için gönderdiği askerlerden de çok sayıda kayıp verdiği belirtilirken Ukrayna kaynakları dün 4 bin 300 olarak duyurdukları öldürülen Rusya askeri sayısını bu sabah itibarıyla 5 bin olarak revize etti.

ZELENSKİY’DEN TEŞEKKÜR 
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Rusya’nın Ukrayna operasyonunu kınayan taslağa `evet` oyu kullanan ve Ukrayna’ya yardım gönderen ülkelere teşekkür mesajı yayınladı. Zelenskiy çok sayıda silah, ilaç, mazot ve para yardımı aldıklarını aktardı.

SİVİL HALK SAVAŞA ENTEGRE EDİLİYOR 
Rehberde ayrıca “Yol işaretlerini sökün. Gece daha aktif olun, ev yapımı yangın çıkarıcı unsurlar kullanın, yolları tahrip edin” denildi

27 UÇAK ve 26 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ 
Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren Rusya ordusuna ait 27 uçak ve 26 helikopterin imha edildiğini açıkladı. Rusya uçaklarına yönelik alınan kararla Avrupa’da birçok ülkenin hava sahası kapatıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.