islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adaletten Kaçışın Yok Terörist

Adaletten Kaçışın Yok Terörist
8 Kasım 2021 12:29
A+
A-

Serhan Sağır’ı şehit eden terörist 18 yıl sonra yakalandı

Tunceli’de 2003 yılında Serkan Sağır’ı şehit eden teröristin 18 yıl sonra yakalanması şehit babasını mutlu etti, şehit babası “Soludukları hava, yedikleri nimet haram olsun” açıklamasında bulundu.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan H.M. isimli teröristin yapılan soruşturma neticesinde 2003 yılında Tunceli’nin Malazgirt ilçesi Göktepe kırsalında jandarma er Serkan Sağırı şehit ettiği tespit edilmişti.

Sakarya’nın Karasu ilçesi Resuller Mahallesi’nde yaşayan aile, 18 yıl sonra oğullarını şehit eden teröristin yakalandığı haberini aldı.

Aldıkları haberle karmaşık duygular yaşayan aile, duygularını dile getirdi.
“DEVLETİMİZ BÜYÜK BİR DEVLET OLDUĞUNU BURADA DA GÖSTERDİ”
Şehidin babası ve Resuller Mahallesi Muhtarı olan Yusuf Sağır, katilin yakalanmasının yüreklerine bir nebze su serptiğini fakat acılarının hafiflemediğini anlattı ve “Böyle bir azılı katilin 18 yıldır ülkemizde yaşaması bizim için bir şansızlık. Ama devletimiz büyük bir devlet olduğunu burada da gösterdi. Katili yakaladı. İnşallah devletimiz gereken cezayı verecektir. Bizler de takipçisi olacağız.” dedi.

“ACIMIZ BUGÜNKÜ GİBİ TAZE”

Acılarının azalmadığını vurgulayan şehit babası Sağır, “Tabii ki devletimizin halen takip edip 18 yıl önceki olayı çözmesi bizi mutlu ediyor ama acımız kesinlikle azalmadı. Bir tane fidanı toprağa vermişiz. Acımız, bugünkü gibi taze. Ama devletimiz o gün, bugün, her zaman yanımızda. Halen daha, ‘Vatan sağ olsun’ diyoruz. Bu katillere, böyle güzel ülkeye hep ihanet ettikleri için soludukları hava, yedikleri nimet haram olsun. Haberi Sakarya Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Çolak anında bize iletti. Sosyal medyadan da takip ettik. Türkiye’nin, devletimizin ilgisi bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

“ZOR BİR OLAY”

Eşinin Şehit Sağır ile birlikte şehit edilen Kayserili Jandarma Er Emin Urhan’ın annesiyle de konuştuğunu söyleyen Sağır, “Konuşamıyorlar. Sanki o günkü acıyı yeniden yaşıyormuş gibi hissiyatları vardı. Tabii, bu bizim için de geçerli. Zor bir olay. Bunun tarifinde zorlanıyoruz. Onun için acımız aynı. Tazelendi gibi. Tabii katil yakalandığı için biraz yüreklerimize su serpilse de acımızda bir hafifleme olacağını tahmin etmiyorum. Olmadı da.” diyerek sözlerini sürdürdü.

“ŞEHİT AİLESİNE YAPILAN SALDIRIYI LANETLE KINIYORUM”

Son zamanlarda gerçekleşen talihsiz saldırıya basında şahit olduğunu belirten şehit babası Muhtar Sağır, “Şehit ailesine yapılan bir sözlü saldırıyı lanetle kınıyorum. Bizler, bir ayrıcalık istemiyoruz. Bir şehit babası olarak böyle bir şeyi duyduğumuzda kahrolduk. Böyle milletvekili olmaz olsun. Ne yazık ki bu da ülkenin şansızlığı.” dedi.

ETİKETLER: Terörist
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.