islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Azerbaycan 13 Köyü Daha Ermeni Işgalinden Kurtardı

Azerbaycan 13 Köyü Daha Ermeni Işgalinden Kurtardı

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan ordusu Cebrayil bölgesinde 13 köyü daha Ermeni işgalinden kurtardı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pazartesi günü Twitter’da yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 18 Ekim’de geçici insani ateşkesi alenen ihlal ettiğini ve Azerbaycan vatandaşlarının yerleşim ve mevzilerine ağır toplar ateşlediğini sözlerine ekledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Cumartesi günü gece yarısı yürürlüğe giren yeni ateşkes anlaşmasına uymadığını söyledi. Açıklamada, Ermeni güçlerinin Cebrail şehri civarında ve Araz Nehri kıyısında bulunan kurtarılmış köylere havan ve top atışı yaptığı da eklendi. Bakanlık, askeri personel kaybına uğramadıklarını ve birimlerinin yeterli misilleme tedbirlerini aldığını da vurguladı.

Ermenistan füzelerinin Azerbaycan’ın Gence şehrine isabet etmesiyle Cuma gecesi dördü kadın ve üç çocuk olmak üzere en az 13 sivil öldü ve yaklaşık 50 kişi yaralandı. Azerbaycan Başsavcılığı, yaralılar arasında 20 kadın ve beş çocuğun da bulunduğunu, iki çocuğun da kayıp olduğunu bildirdi. Saldırı sırasında 20’den fazla ev yıkıldı. Bu, Ermenistan’ın sivil bölgesi ve ön cepheden uzak olan Gence’ye bir haftadan kısa bir süre içinde düzenlediği en ölümcül ikinci saldırıydı. Ermenistan’ın Gence’yi bombalayarak Azerbaycan’ı kendine cevap vermesini, Ermenistan yasal topraklarını vurmasını sağlayarak uluslararası destek isteme hakkını elde etme stratejisine karşın Azerbaycan buna karşı sabırlı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.