islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrailli Binbaşı Üç Filistinli Kadına Tecavüz Etti

İsrailli Binbaşı Üç Filistinli Kadına Tecavüz Etti

Batı Şeria’da yaşayan Filistinli bir kadın, İsrail tarafında çalışma izni almaya çalışırken, İsrailli bir binbaşının tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 7 yıl önce yaşanan bu sapık eylemin İsrail ordusu ve yargısı tarafından gizlendiği ortaa çıktı. Sapık tecavüzcü subaya yerel mahkemenin verdiği cezaya ordunun itirazı üzerine olay kamuoyuna yansıdı Teymiz mahkemesinin yerel mahkeme kararını incelemeye aldığı sırada ordudan gelen baskılara karşılık bu gizli yargılamayı paylaştığı belirtiliyor.

İsrail’in devlet politikalarını eleştiren Haaretz gazetesinin yayımladığı habere göre ismi M. olarak tanımlanan Filistinli kadın, İsrailli subayın çalışma izni ihtiyacından yararlanarak görevini kötüye kullandığını ve kendisini onunla seks yapmaya zorladığını söyledi.

2013 yılında gerçekleşen tecavüz olayının faili subayın adı hala gizleniyor. Filistinli kadın yaşadığı tecavüzü yargıya taşıdı. İsrail yerel mahkemesi yapılan şikayet üzerine gerekli delil ve bilgileri topladıktan sonra sapık subaya ceza vermişti. Mahkeme, ayrıca hem tecavüzcü sapık hem de Filistinli kağdur kadının olay ile ilgili konuşmasına yasak kararı vermişti.

Bu olayın kamuoyuna sunulması ise bugünlerde İsrailli Ynet haber sitesi ve Haaretz gazetesince yapıldı.

İsrailli binbaşı bu tecavüzü açıklaması durumunda iznini iptal etmekle tehdit ederek aynı Filistinli kadına 2 kez daha tecavüz etti. 

Geç başlayan gizli yargılama

2014’te M. İsrail mahkemesine durumdan şikayetçi oldu. Şikayet tarihinden de geç başlatılan yargılama “İsrail Ordusu’nu koruma” gerekçesiyle gizlice yürütüldü ve duyurulmadı.

2017’de İsrailli Yahudi binbaşı Filistinli M.’ye ve hakkında bilgi verilmeyen bir kadına daha tecavüz etmekten hüküm giydi. Ayrıca bu binbaşının Filistinlilerden çalışma izni karşılığında rüşvet aldığı da ortaya çıktı ve bu suçlamadan da mahkemede hüküm giydi.

Bununla beraber binbaşıya toplamda sadece 11 yıl hapis cezası verildi.

Yoksulluğun ve işsizliğin çok yaygın olduğu işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinliler geçimlerini sağlamak için İsrail’de çalışmak istiyor.

Fakat bu işlem için İsrail’in çalışma izni vermesi gerekiyor. Bu çalışma izni zorlukla alınabildiğinden İsrail askerleri ve diğer görevlileri Filistinlilerden yaygın olarak rüşvet alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.