islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afgan Hükümeti Taliban’la Katar’da Görüşmelere Başlıyor

Afgan Hükümeti Taliban’la Katar’da Görüşmelere Başlıyor

Mirat Haber Ajansı

Afgan hükümeti ve Taliban, Katar’ın başkenti Doha’nın barış görüşmelerinde toplantı yeri olmasında uzlaştı. ABD geçen yıl sonunda yine Katar’ın başkentinde eskiden terörist olarak nitelediği grupla barış anlaşması imzalamış ama Afgan hükümetine danışmamıştı. Afganistan içi diyalog olarak adlandırılan bu yeni görüşmeler, yıllar süren iç savaştan sonra iki taraf arasındaki ilk üst düzey toplantı olacak. Toplantı için henüz bir tarih açıklanmadı. Takvimin, Afgan hükümeti tarafından 5.000 Taliban mahkumunun serbest bırakılmasıyla ilgili önümüzdeki hafta sonunda aradaki farklılıkların çözülmesi sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Afgan hükümeti Şubat ayında ABD ve silahlı grup arasında imzalanan bir anlaşma uyarınca şimdiye kadar 3.000 Taliban mahkumunu serbest bıraktı. ABD-Taliban anlaşması, tüm yabancı güçlerin Afganistan’dan çekilmesi ve 19 yıllık savaşın sona ermesi için Afganistan içi görüşmelere yeniden başlanması için bir plan belirledi. Hükümet müzakerelerin mümkün olan en kısa sürede başlamasını istiyor ancak birkaç yüz üst düzey Taliban mahkumunun serbest bırakılmasıyla ilgili sorunları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.