islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Afganistan: 2 Ayda Taliban Kurbanı 1000+ Sivil

Afganistan: 2 Ayda Taliban Kurbanı 1000+ Sivil
4 Mayıs 2020 11:25
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afganistan yetkilileri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, sadece son iki aylık sürede Taliban saldırılarında 1000’den fazla sivilin öldüğünü veya yaralandığını belirttiler. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Aryan, saldırılara yanıt olarak hükümeti de 1,400 civarında Taliban savaşçısını öldürdüğünü bildirdi. Bu açıklama Cuma günü üst düzey ABD temsilcisinin, savaşan iki tarafı bir kez daha şiddeti azaltmaya ve nihayetinde ateşkes yapmaya çağırmaya çağırması üzerine yapıldı. Bir dizi tweet atan ABD Afganistan üst düzey temsilcisi Zalmay Khalilzad, Taliban şiddetinin hükümet güçleri için karmaşık ama tartışmasız olarak mutlaka tersine çevrilmesi gereken olumsuz bir eğilim olarak nitelendirdi. Amerikan temsilci tırmanışın hoş olmadığını belirtti. 

Amerika Afgansitan’ı işgal ettikten sonra Taliban’ı terör örgütü ilan etmiş ama son dönemde Taliban’la kendi arasında anlaşma sağlamıştı. Taliban, sivil ölümlerin büyük kısmını reddederek bunların hükümet güçleri tarafından hava ve kara saldırılarında gerçekleştiğini iddia etti. Yenilenmiş ancak kırılgan Afgan barış süreci, önerilen mahkum değişiminde anlaşmazlık nedeniyle çıkmazda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.