islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Afganistan’da ABD Askerleri Öldürüldü

Afganistan’da ABD Askerleri Öldürüldü

Mirat Haber Ajansı

Amerikan ordu birlikleri tarafından 20 yıldır işgal altında olan Afganistan’da hafta sonunda isyancı Taliban güçlerinin bir el yapımı yol kenarı patlayıcısıyla bir ABD aracını havaya uçurduğu, iki Amerikan askerin öldüğü devlet yetkilileri tarafından bildirildi. Güney Afganistan’daki Kandahar eyaletinde meydana gelen saldırıda NATO’nun Kararlı Destek misyonu bünyesinde ülkede görev yapan ayrıca iki asker de ağır yaralandı.

Bir misyon sözcüsü, öldürülenlerin kim olduklarının güvenlik nedeniyle saklı tutulduğunu söyledi. İl polisi sözcüsü Jamal Nasir Barkzai ise birliklerin Dand bölgesinde Kandahar havaalanının yakınında devriye gezdiğini belirtti. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bu bilgilerin aksine, twitter üzerinden patlamanın aracı yok ettiğini ve araçtaki herkesin öldüğünü iddia etti ve saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Afganistan’da şiddet genellikle kış mevsiminde azalıyordu ancak bu yıl Taliban, operasyonlarına hem dağlarda yoğun kar yağışı olmasına hem de ABD ile Amerikan birliklerinin ülkeyi terk etmesini sağlayacak bir anlaşma görüşmeleri sürdürmelerine rağmen devam etti. Şimdiye kadar kamuoyuna açıklanan detaylara göre, Pentagon, Taliban’ın güvenlik vaatlerine bağlı kalması koşuluyla, 13.000 kadar askerinin yaklaşık 5.000’ini Afganistan’daki beş üsten geri çekecekti. İsyancılar da El Kaide ve DAEŞ ile ilişkilerini kesecek, bunların Afganistan’ı güvenli bir sığınak olarak kullanmalarını engelleyecekti. Ancak anlaşma henüz gerçekleşmedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.