islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Afrika’ya Almadan Veren Tek Ülke Türkiye

Afrika’ya Almadan Veren Tek Ülke Türkiye

Sudan Başkonsolosu Dirar: Afrika’ya Almadan Veren Tek Ülke Türkiye

İstanbul’da dikkat çeken açıklama

Sudan’ın İstanbul Başkonsolosu Abdelmoneim Ahmed Dirar, Türkiye’nin Afrika politikasını öven açıklamalarda bulundu. Dirar, “Afrika’ya hiçbir karşılık beklemeden yardım eden, yatırım yapan tek ülke Türkiye’dir,” diyerek Ankara’nın kıtaya yaklaşımını örnek gösterdi.

“Türkiye menfaat değil kardeşlik peşinde”

İstanbul’da düzenlenen bir programda konuşan Dirar, Türkiye’nin Afrika ülkelerine yaklaşımının Batılı ülkelerden çok farklı olduğunu vurguladı. “Diğer ülkeler Afrika’dan sadece alırken, Türkiye veriyor, destekliyor, kardeşçe yaklaşıyor,” ifadelerini kullandı.

Osmanlı mirasına saygı vurgusu

Dirar, Türkiye’nin Afrika’daki tarihi bağlara da saygılı davrandığını belirtti. “Türkiye, Osmanlı’nın izini taşıyan topraklarda yeni bir sömürü değil, yeni bir dayanışma inşa ediyor,” dedi.

Türkiye-Sudan ilişkileri güçleniyor

Dirar ayrıca, Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ve özellikle insani yardımların Sudan halkı için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. “Depremde, selde, kıtlıkta ilk gelen Türkiye oluyor,” diye konuştu.

Türkiye’nin Afrika’daki varlığı artıyor

Türkiye son yıllarda Afrika’da büyükelçilik sayısını artırmış, TİKA, Kızılay ve AFAD gibi kurumlarla kıtada birçok insani yardım ve kalkınma projesine imza atmıştı. Dirar’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin “kazandıran diplomasi” anlayışının Afrika’da nasıl bir karşılık bulduğunu da gözler önüne serdi.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.