islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4237
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ahmet Davutoğlu İttifak Ortaklarına Şirinlik Yapıyor! Demirtaş’ı Serbest Bırakın

Ahmet Davutoğlu İttifak Ortaklarına Şirinlik Yapıyor! Demirtaş’ı Serbest Bırakın
8 Aralık 2021 16:32
A+
A-

Ahmet Davutoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdiği açıklamalarında, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dair de görüşlerini paylaştı.

“DEMİRTAŞ’IN TUTUKLU OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Ahmet Davutoğlu, Demirtaş’ın bu kadar uzun süre tutuklu kalmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Verilen karara karşı çıktığına konuşmasının her cümlesinde yer veren
Ahmet Davutoğlu, “Selahattin Demirtaş, ben Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tutuklandı, 2016 Kasım ayıydı zannediyorum. Bu kadar uzun süre hüküm giymeden tutuklu olmasını da doğru görmem.” ifadelerine yer verdi.

“TUTUKLU YARGILAMAYA KARŞIYIM”

Konuya dair açıklamalarına sürdüren Ahmet Davutoğlu, sözlerini şu şekilde devam etti:

“Ben tutuklu yargılamaya karşıyım, istisnai durumlar hariç, karartma, delilleri yok etme gibi. O da istisna. Ama son dönemde tutuklu yargılama neredeyse normal hale geldi. Bu olmaz. Hiçbirimiz hukuk karşısında layüsel, yani hesap vermez konumda değiliz. Ben de değilim. Kimse de değil. Hepimiz hukuk önünde hesap veririz, yanlış yapılan işlerle ilgili de hakkımızda hukuki süreç işler. Ama kamu vicdanı, hukuki süreçler işlerken hüküm giymeden uzun süre tutukluğa cevaz vermez. Kabul etmez. Ben de o perspektifle bakıyorum. Ve hepimiz hukukun muhatabıyız ama bu hukuk kuralları herkes için eşit şekilde işletilmeli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.