islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3862
EURO
34,7837
ALTIN
2.395,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

AHMET MİSBAH DEMİRCAN KİMDİR?

AHMET MİSBAH DEMİRCAN KİMDİR?
18 Ocak 2024 16:53
A+
A-

Ahmet Misbah Demircan, 1967 yılında İstanbul’un Kasımpaşa semtinde doğdu. Aslen Rizelidir.  Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nda okudu. Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde öğrenim gördü. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Tunus ve İngiltere’de dil eğitimi aldı. Demircan Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Siyasî Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başladı. Sonuç odaklı çalışma perspektifini uluslararası organizasyon tecrübesiyle geliştirdi. Hizmet sürekliliğini sağlamaya odaklanan bir çalışma modeli oluşturdu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) çeşitli görevlerde bulundu.

Ahmet Misbah Demircan 28 Mart 2004’te Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini üç dönem sürdürdü. Belediye Başkanlığı’nın birinci döneminde; Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 185 sivil toplum kuruluşunu aktif olarak yönetime katmak amacıyla Yerel Sivil Güç birliği Merkezi’ni kurdu. Paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla çok sayıda sosyal proje gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 14 yılda Beyoğlu’ndaki turizm yatak kapasitesini 6.000’den 45.000’e yükseltmeyi başardı.

2019 – 2023 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan; 15 Şubat 2024 tarihli cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliğine atandı.

Demircan, Abdülhamid Döneminde Osmanlı Hilafetine Aykırı Bakışlar ve Bir Sistem Tartışması isimli kitapları kaleme almıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Demircan, ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan Hocanın oğludur.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE