islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

TÜRKİYE İSLAM ÜLKESİ Mi?

TÜRKİYE İSLAM ÜLKESİ Mi?
14 Kasım 2023 12:00
A+
A-

Başlığa aldığımız sorunun sorulması bile ıstırap veriyor. Ama doğru bir soru.

Mesela Mısır, Endonezya, Türkiye ve Tunus İslam Ülkesi mi?

İsrail’i destekleyen ticari kurumlardan biri protesto edilirken bir genç “Türkiye Müslüman bir ülke değil, laik bir ülke” demiş.

Yadırgıyoruz, ama neden?

Doğru, Türkiye bir İslam ülkesi değil. Yani İslam’ın iman ve yaşam öcülerine göre yönetilmiyor ve Anayasası ile kendisini laik olarak tanımlıyor.

Evet Türkiye bir İslam ülkesi değil, yalnızca halkının önemi bir bölümü Müslüman. Onun da büyük çoğunluğu bilgisiz ve bilinçsiz.

Laik eğitim sistemiyle bütün değerlerimiz alt üst edildi, bocalayıp duruyoruz.

Halk olarak İsrail’e karşı duruşumuz elbette İslam ile de ilgili. Ama ana sebep insan oluşumuzdur. Dünyamızın yaratılış özelliklerini koruyan insanları da karşı çıkmıyor mu?

Laik Ülke olmak duyarsız kalmayı gerektirir mi?

Laiklik kutsal tanımadığı için yozlaştırıyor ve galiba birilerini de ilgisiz kılarak insanlık değerleri olan adalet, merhamet ve yardımlaşmadan uzaklaştırabiliyor.

 

İSLAM ÜLKESİ                LAİKLİK                  İNSANLIK DEĞERLERİ