islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5606
EURO
34,8895
ALTIN
2.434,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

AİLEYİ KORUMALI MIYIZ?

AİLEYİ KORUMALI MIYIZ?
15 Ekim 2022 09:00
A+
A-

Aileyi korumaya çalışalım. Çalışalım da ne yapalım sorusu, bizi bırakmıyor. Aile paramparça olmuş dağılmış hatta parçalar birbirinden uzaklaşarak yabancılaşmışlar.Aileyi bırakın, bireyi bulabilirseniz, onu koruyun, kurtarın. O da kayıplar listesinde.

Esasında bulabilirseniz insanı arayın. Peşinen ifade etme zorundayım. İnsan da yoğun sis bulutlar gölgeleri arasında görünmüyor. Her şeye rağmen yine de insan vardır. Değerlidir.Vardır, var olmasına da, ya, insanlık neyin sıkıntısını yaşıyor. Elbette insan vardır ve bunların çoğu bu kategoride değildir. Fakat unutmayalım ki, “bir çuval elmayı bir çürük elma çürütmeye yeterlidir.” Bunu çok iyi bilen şer güçlerin öncüleri öncelikle kadını hedef aldılar.

Ne zamanki kadının analık genlerine dokundular onu en değerli duygularından ve en üstün vasıflarından kopardılar. Her şeyini gasp edip soyup soğana çevirdiler. Kocasını, oğlunu ve kızını elinden aldılar. Onu “ana” makamında tutan arını, edebini, hayâsını, merhametini, şefkatini, kadınlık duygularını velhasıl bütün manevî değerlerini çaldılar. İliklerini boşalttılar. Aile âbidesini metrûk enkaza çevirdiler. Aileyi, düşmanca temelini sarsarak tahrip ettiler.
Ortalık tam keşmekeşi andırır hale geldi. Analar, hemen hiçbir yırtıcı vahşi hayvanın yapmadığı çılgınlığı yapıyor. Evlatlar, analarına babalarına saldırmaya kalkışıyorlar. Bunlar bütün dünya kamuoyuna servis yapılıyor. Bunlar yetmiyor, Ankara ve İstanbul’un bazı üniversitesinde LGBT şer ve şehvet odakları temsilcilik açıyorlar. Bir parti başkanı bütün gücü ile bunları korumaya çalışıyor. Feminist güruhlar milletimizin aile kavramını gündemden ve beyinlerden silmeyi hedeflemiş. Bu, beyinleri, bellerinden aşağıya kaymış, en vahşi hayvanı bile utandıracak, insanlığın yüz karası iğrenç görevlerini sürdürüyorlar.Bunlar ailenin zihinlerden silinmesi için bütün güçleri ile çalışıyorlar. En korkunç savaşlardan daha korkucunu gerçekleştiriyorlar. Milletimizin ahlâkî değerlerini siliyorlar. Şimdi soruyorum. Biz her alandaki sorumlu olan kim varsa görevimizi hatırlıyor muyuz?

Devletin en büyük kurumlarından biri olan ve müslümanların itikadını, ahlâkî ve manevî değerlerini koruyup yaşatmakla görevli DİYANETimiz, Diyanete eleman yetiştirme görevlisi ilahiyat fakültelerimiz ve Türkiye’nin en büyük sivil kuruluşu TGTV ne yapıyorlar? İlim Yayma cemiyeti ve Ensar vakfı gibi çok önemli kuruluşlarımız bazı hizmet alanında başarı sağlamışlardır. Belediyeler, vakıflar ve dergâhlar önemli ve potansiyel güçlerimizdir.
Fakat bunların ilim ve aile gibi alanlarda önemli bir varlık gösterdiklerini iddia edemeyiz.
Buna rağmen hiçbir şey yapmıyorlar, demiyoruz. Salon konuşmaları, basın açıklamaları, belirsiz beyanlar, klasik ve kadük toplantılar ve gereksiz değerlendirmeler, aile hakkında artı değer olamaz, olmuyor. Tutarsız ve delilsiz kitap, dergi ve gazete yayınlarıyla bir arpa boyu ilerliyemiyoruz. Bütün bunlar varken korkunç işkence ve cinayetler artarak devam etmektedir. Bunlar, “armut piş ağzıma düş” budalaların beslenme anlayışı ile olmaz, olmuyor. Duyarsız ve ne yapacağını bilmeyen cahil insanların çırpınışları ile de olmuyor.
Amma Azîz ve Celîl Allah Teâlâ: Ey! Müminler! Kendilerinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan, kor ateşten koruyun…” (Tahrîm: 66/6) buyurarak bütün müminleri uyarıyor ve görevlendiriyor. Bu görevin mahiyetini ve muhteviyatını bilmeyen kimi insan çıkıp ne yapacaklarını bilmedikleri halde beyanat vererek aileyi kurtarmaya yelteniyorlar.

Lokman suresi 12-19. ve daha nice Kur’an ayetindeki hikmetleri, idrak ederek “saha mücadelesi” vermekten âciz zihniyet aileyi yeniden ihya edemez. Bugün müslüman oturduğu yerde ahkâm kesiyor. LGBT ve feministler gibi şer ve şehvet odakları her fırsatta alan çalışmalarını yapıyorlar, ihmal etmiyorlar. Allah da inanmış kullarına hükmünü veriyor;

Ey iman edenler, kendilerinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taş olan ateşten koruyunuz. (Tahrîm:66/6) İşte bu emri yerine getirenler, hem kendilerini ve hem de aileyi kurtarabilirler. Bunun içinde kalbiyle, kalıbıyla Allah Teâlâ’ya inanmış yetişkin ve yetkin insanlar gerekmektedir. Belki de, kim onlar diye soracaksınız. Onlar çok özel değerlerdir.

O değerlerin vasıflarını haftaya görelim. İnş… Esselamu aleykum İlhan ORAL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.