islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ak Partide İkici Tur Hazırlıkları Başladı!

Ak Partide İkici Tur Hazırlıkları Başladı!
16 Mayıs 2023 09:53
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçimin ikinci tura kalması kesinleşti. Bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları ikinci tura yönelik kampanya hazırlıklarını başlattı.

AK Parti Genel Merkezinde önceki gece sabaha kadar süren seçim değerlendirmeleri yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantılarda, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın yaptığı sonuç simülasyonları değerlendirildi. Bu simülasyonlarda Erdoğan’ın 250-300 bin oyla yüzde 50’nin altında kaldığı tespiti yapıldı.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerine kadar Erdoğan’ın kampanyası daha ‘duygu yoğunluklu’ bir içerikte devam edecek. AK Parti kaynakları bu süreçte, Erdoğan’ın yeni kabinesinden bazı isimleri açıklayarak vatandaşın karşısına çıkabileceği, ayrıca Sinan Oğan’ın seçmen kitlesine yönelik adımlar olabileceğini dile getirdi.

Oğan’ın seçmen kitlesinin en az yüzde 50’sinin Erdoğan’a yönelebileceği belirtiliyor. AK Parti kurmayları “İkinci tura yönelik hiçbir problem görmüyoruz. Zaten bindelik dilimlerle ifade edebileceğimiz bir eksikle ilk turda seçim tamamlanamadı. Bizim tüm hazırlığımız, ikinci turda çok daha yüksek bir oyla Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde olacak” dedi. AK Parti’de yapılan simülasyonlarda, ikinci turda Erdoğan’a verilen desteğin yüzde 53-54’lerde gerçekleşebileceği sonucu ortaya çıktı. AK Parti kaynakları “Meclis tablosuna bakıldığında Cumhur İttifakı çoğunlukta. Seçmen bunu dikkate alacaktır. Yasama ve yürütme arasında bir kaos çıkmaması için, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine Cumhur İttifakı’nı, yani Erdoğan’ı tercih edecektir. Aksi durumda, ülke yönetiminin zora gireceğini düşünecektir. Bu nedenle de sükûnet ve istikrara oy verecektir” dedi.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.