islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Bülent Yıldırım: “Mescid-i Aksaya Gideceğiz”

Bülent Yıldırım: “Mescid-i Aksaya Gideceğiz”
18 Şubat 2024 14:03
A+
A-

Filistin‘e Destek İçin Binlerce Kişi Sinan Erdem Spor Salonu’nda Buluştu

İstanbul’da düzenlenen “Diriliş Buluşmaları”nın 10’uncusunda, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin’e destek amacıyla gemilerin hazırlandığını ve Mescid-i Aksa’ya gitme kararı aldıklarını açıkladı. Binlerce kişinin katıldığı programda Yıldırım, Gazze’deki çocukların çağrısına cevap vermek istediklerini belirterek, gemilerle Akdeniz’e ineceklerini ve İsrail’in saldırıya cesaret edemeyeceğine inandıklarını ifade etti. Yıldırım, iyi niyetin geçtiği ve artık Mescid-i Aksa’ya gitme zamanının geldiğini vurgulayarak destek çağrısında bulundu.

İstanbul’da düzenlenen “Diriliş Buluşmaları”nın 10’uncusu, Filistin gündemini masaya yatırdı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gemilerin hazırlandığını ve Filistin’e yöneleceklerini açıkladı. Binlerce kişi, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Filistin’e destek olmak için buluştu. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yola Çıkma Niyeti: Mescid-i Aksa’ya Ulaşmak İçin Birleşen Çaba

Programda konuşan Bülent Yıldırım, İHH olarak Mescid-i Aksa’ya gitme niyetinde olduklarını belirtti. Hedeflerinin, Gazze’deki çocukların çığlıklarına cevap vermek olduğunu vurgulayan Yıldırım, devlet, hükümet, siyaset ve halkın birlikte hareket edeceğine inandığını ifade etti.

Gemilerle Akdeniz’e İniyoruz: İsrail’in Mavi Marmara Taktiği Boşa Çıkacak

Bülent Yıldırım’ın açıklamalarında, Mescid-i Aksa’ya gitme kararının alındığını ve artık iyi niyetin geride kaldığını belirtti. Gemilerin Akdeniz’e ineceğini ve Filistin’e doğru yola çıkacaklarını ifade eden Yıldırım, İsrail’in Mavi Marmara’daki gibi bir saldırıya cesaret edemeyeceğine olan inancını dile getirdi.

Bülent Yıldırım programda yaptığı konuşmada, “Allah Resûlü (sav) hüzün yılında sevdiklerini kaybettiği yılda ona bir hediye verdi. Onu Miraca çıkarıp gönlünü hoş etti. Biz de çocuklarımızın öldürüldüğü bu yılda Mescid-i Aksa’ay gitmek istiyoruz. Anam Babam sana feda olsun ya Resulullah diyenlerdeniz. Karar verdik konuşma zamanı geçti, iyi niyet zamanı geçti şimdi Mescid-i Aksa’ya gideceğiz. Bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz. Gemilerle Akdeniz’e ineceğiz yol açıktır. Hedef Filistindir. Sizlerden gemiler almamız için bağışta bulunmanızı istiyoruz. Hem Mısır kapısını hem Gazze kapısını denizden yoklayacağız. İsrail Mavi Marmara’da gemiye baskın düzenledi. Bu sefer hiç bir şey yapamaz. Yapsa ne olacak şehit oluruz biz de, gelen gelsin gelmeyen gönlünü ortaya koysun.” dedi.

Youtube

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.