islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Akaryakıt Fiyatları ABD’de Resmen Uçtu

Akaryakıt Fiyatları ABD’de Resmen Uçtu

Dünya’daki akaryakıt krizi ve pahalılığı ABD’ye de yansıdı. Dünyanın en büyük petrol stokçusu ve sömürgecisi ABD’de bile fiyatlar kelimenin tam anlamı ile uçtu.

Amerikan Otomobil Birliği Ulusal Ortalama Gaz Fiyatları takipçisi, 29 Ekim itibariyle bir galon normal benzinin maliyetinin 3.40 dolar olduğunu gösterirken, Amerika Birleşik Devletleri geçen yıl gaz fiyatlarının galon başına yaklaşık 1,25 dolar arttığını gördü.

Ortalama bir ay önce 3,19 dolar ve bir yıl önce 2,14 dolardı. Dizel yakıtın fiyatı da geçen yıl galon başına 2,37 dolardan bugün 3,63 dolara yükseldi.

Kaliforniya’da, bir galonun fiyatı bir yıl önce 3,18 dolardan 4,59 dolara yükseldi ve bir California kasabası galon başına 7,59 dolara kadar çıktı.

CNN’deki yakın tarihli bir belediye binası sırasında Başkan Biden, yönetiminin yakıt maliyetlerini azaltmak için “yakın vadeli bir cevabı” olmadığını söyledi.

Biden, “Tahminim, kışa girerken – yani, afedersiniz, 2022’de gelecek yıla kadar – gaz fiyatlarının düştüğünü görmeye başlayacaksınız.” Dedi. “Bu arada, gaz fiyatlarını önemli ölçüde azaltacak hiçbir şey görmüyorum.”

Bununla birlikte, Ekim ayının başlarında, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi’nin kış görünümü, on üç yılın en büyük kış ısıtma fiyat artışını öngördü.

The Wall Street Journal’da bildirildiği üzere Ulusal Tüketici Hukuku Merkezi’nden Karen Lusson, “Bu kış tüm müşteriler için, özellikle de her gün kamu hizmetlerini karşılamak için mücadele edenler için ısının karşılanabilirliği konusunda çok endişeliyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.