islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ruslar Mısır Sahillerine Girdi

Ruslar Mısır Sahillerine Girdi

015 yılında IŞİD tarafından düşürülen ve çoğu Rus olmak üzere 224 yolcunun ölümüne neden olan bir Metrojet uçağı, Kızıldeniz tatil beldesinin ekonomisine ciddi zarar verdi.

Saldırıdan sonra Rusya, 2015’ten itibaren Mısır’ın Kızıldeniz’e olan tüm uçuşlarını yasakladı ve 2020’de COVID-19 salgınının başlaması Mısır’ın turizm endüstrisine çifte darbe oldu.

Mısır turizm bakanlığı, birçoğu Doğu Avrupa’dan olmak üzere 28 ülke için vize ücretlerinden feragat ettiğinden, şu anda Rusya’dan haftalık yaklaşık 20 uçuş var.

Yaşanan gelişmeleri Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde bir koku ve baharat dükkanının sahibi olan 42 yaşındaki Mussa al-Nahas, “Bugün üç veya dört ay öncesine göre çok, çok daha iyi, çünkü Ruslar geri döndü. Rus uçuşlarının dönüşü, diğer ülkeleri de dışa açılmaya teşvik etti” şeklinde mutlulukla değerlendirdi.

2015 yılında IŞİD tarafından düşürülen ve çoğu Rus olmak üzere 224 yolcunun ölümüne neden olan bir Metrojet uçağı, Kızıldeniz tatil beldesinin ekonomisine ciddi zarar verdi.

Saldırıdan sonra Rusya, 2015’ten itibaren Mısır’ın Kızıldeniz’e olan tüm uçuşlarını yasakladı ve 2020’de COVID-19 salgınının başlaması, Mısır’ın turizm endüstrisine çifte darbe oldu, ekonomisinin can damarı ülkenin GSYİH’sının yaklaşık yüzde 10’unu temsil ediyor.

Ancak Ağustos ayında, yıllarca süren diplomatik çabalardan sonra Rus yasağı nihayet kaldırıldı.

Tur rehberi Abdelqader Abdel-Rahman AFP’ye verdiği demeçte, “2015’ten önce Rusya’dan haftalık 120 ila 150 uçuş vardı. Umuyoruz ki her şey eskisi gibi olur” diyerek beklentilerini yükseltti.

Mısır turizm bakanlığı, çoğu Doğu Avrupa’dan olmak üzere 28 ülke için vize ücretlerinden feragat ettiğinden, şu anda Rusya’dan haftalık yaklaşık 20 uçuş var.

Resmi rakamlara göre, Nisan ayında ülke sadece Ocak ayındakinin iki katı olan yarım milyon turisti ağırladı.
2019’da pandemi öncesi Mısır’ın turizm gelirleri geçen yıl 4 milyar dolara düşerken 13 milyar dolara ulaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.