islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Akdeniz’de 500 Göçmeni Taşıyan Tekne Kayboldu

Akdeniz’de 500 Göçmeni Taşıyan Tekne Kayboldu
27 Mayıs 2023 12:50
A+
A-

İki yardım kuruluşu Cuma günü, aralarında yeni doğmuş bir çocuk ve hamile kadınların da bulunduğu 500 göçmeni taşıyan bir teknenin Akdeniz’de kaybolduğunu bildirdi.

Göçmen teknelerinden gelen imdat çağrılarına yanıt veren bir kuruluş olan Alarm Phone, Çarşamba sabahı tekneyle bağlantısını kaybettiğini açıkladı.

O sırada motoru arızalanan tekne, Libya’nın Bingazi limanının yaklaşık 320 kilometre kuzeyinde ve İtalya’nın güneyindeki Malta veya Sicilya adasına 400 kilometreden fazla uzaklıkta uluslararası sularda gzölerden kayboldu.

Perşembe günü İtalyan acil sivil toplum kuruluşu, kendi gemisi (Life Support) ve yine göçmenleri kurtarmak için çalışan gemisinin (Ocean Viking) 24 saat boyunca kayıp tekneyi boşuna aradığını ve herhangi bir enkaz bulamadığını kaydetti.

Perşembe günü, İtalyan Sahil Güvenlik, İtalyan sularında iki ayrı operasyonda 423 ve 671 göçmeni kurtardığını bildirdi. Alarm Phone ise kayıp tekneyle hiçbir ilgilerinin olmadığının altını çizdi.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.