islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Hindistan mahkemesi Korona kuralı ihlal eden Tebliği Cemaat olayındaki yabancıları beraat ettirdi

Hindistan mahkemesi Korona kuralı ihlal eden Tebliği Cemaat  olayındaki yabancıları beraat ettirdi
Mirat Haber Ajansı

Yeni Delhi Büyükşehir Başsavcısı Arun Kumar Garg başkanlığındaki bir Hindistan mahkemesi, başkent Yeni Delhi’de bir Müslüman dini cemaate katılarak COVID-19 protokolünü ihlal etmekle suçlanan 36 yabancı uyrukluyu beraat ettirerek, gerekçeli kararda savcılığın Ağustos ayında suçlanan yabancı uyrukluların olay anında Tebliğ Cemaatinin Yeni Delhi genel merkezinde bulunduğunu kanıtlayamadığını bildirdi. Mart ayında, bir İslam tebliğ hareketi olan cemaat, Yeni Delhi Nizamettin semtindeki karargahındaki cemaat ibadetinin Korona enfeksiyonlarında ani artışa neden olmasıyla suçlamasının ardından manşetlere çıkmıştı. Hint haber kanalları ve sosyal medya Cemaat üyelerini haftalarca “korona bombaları” olarak nitelendirdiği için hareketin karargahını mühürledi ve binlerce katılımcı karantinaya alındı. Çeşitli Hint eyaletleri tarafından Hintli olmayan Tebliğ Cemaati üyelerine karşı düzinelerce dava açıldı ve bunların yüzlercesi 10 yıl boyunca Hindistan’a seyahat etmekten men adildi.

Bütün Güney Asya’da onmilyonlarca müridi olan, Selefilerle uyum içinde olan ve kesinlikle siyasete karışmayan Tebliği Cemaat başkanı Molla Muhammed Saad, koronavirüsün yayılmasını kontrol etmek için büyük toplantılara getirilen yasağı ihlal ettiği için en fazla 10 yıl hapis cezası gerektiren suçlu cinayetle suçlandı. Ağustos ayında, 36 yabancı uyruklu, bir kamu görevlisi tarafından usulüne uygun olarak ilan edilen bir emre itaatsizlik, tehlikeli bir hastalığın enfeksiyonunu yayma ihtimali olan ihmalkar bir eylem olarak 1897 Salgın Yasası düzenlemelerine itaatsizlik dahil olmak üzere Hindistan ceza yasasının çeşitli bölümleri kapsamında suçlandı. Hint basınında çıkan haberlere göre, sanıklar ABD, Rusya, İngiltere, Tayland ve Endonezya da dahil olmak üzere 14 ülkeden geliyor. Yabancı uyrukluları temsil eden avukatlardan Mücib-ür-Rahman basına verdiği demeçte, mahkemenin dini etkinliğe bile katılmayan kişileri suçlayarak polisi ayağa kaldırdığını, yargıcın yargılamanın tamamının “sadece bir senaryo” olduğunu gözlemlediğini ve savcılığa “iyi bir senaryo yazarına gitmeleri gerektiğini” söyledi. Ağustos ayında, bir Mumbai (Bombay) mahkemesi de benzer suçlamalar nedeniyle 29’u yabancı uyruklu olmak üzere 34 Tebliği Cemaati üyesi aleyhindeki ceza davalarını düşürmüştü. Mahkeme, salgın veya felaket olduğunda siyasi bir hükümetin günah keçisi bulmaya çalıştığını ve koşulların bu yabancıların onları günah keçisi yapmak için seçilme olasılığının olduğunu gösterdiğini söyledi.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.