islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Aklınız Yerinde mi BAE’ye SİHA mı Satılır?

Aklınız Yerinde mi BAE’ye SİHA mı Satılır?

Rus medyasında yer alan bir habere göre Türkiye, BAYE’ye 10 adet SİHA sattı. Ancak bu konu ile ilgili ne Türkiye ne de küçük İsrail olan BAE’den doğrulama gelmedi. Rus medyasının iddialarına göre BAE’liler Türkiye’den 8 tane SİHA satın aldılar
Türkiye ile BAE arasında 10 milyar dolarlık anlaşmaya imza atılmıştı. Rus medyasında yer alan haberlere göre, BAE, Türkiye’den 8 adet Rus medlasının anlattığı kurguya göre, Küçük İSrail olan BAE, Türkiye’den 8 SİHA aldı ve bu çerçevede dün bir kargo uçağı SİHA’ları taşımak için Türkiye’ye geldi.
ABD tarafından yalnız bırakılan ve yıkılma ile karşı karşıya olan, ateist ve İslam karşıtı Bin Nahyan ailesi tarafından yönetilen BAE, geçtiğimiz günlerde Veliaht Prens Muhammed Bin Zayed El Nahyan’ı Türkiye’ye yardım talebinde bulunmak üzere gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen Bin Nahyan’ın kendi diktatörlüklerinin devamı için Türkiye’ye çok büyük tekliflerde bulunduğu belirtiliyor. Türkiye’nin BAE’den Libya ve Yemen’de teröristlere verdiği desteği derhal çekmesini, ve Sudan’da da darbecileri finanse etmemesini birinci öncelik olarak istediği öğrenildi.

UYuşturucu bağımlısı olan Bin Nahya’nın, Erdoğan’ın tüm isteklerini kabul ettiği belirtilirken, BAE’nin Türkiye’den SİHA talep ettiği bilgisi bugün Rus medyası tarafından ortaya atıldı

Rus medyası, bu çerçevede bugün bir kargo uçağını Çorlu havaalanına gönderdiğini ve SİHA’ları BAE’ye götüreceğini yazdı.

Ancak Rus medyasının bu iddiası akıllara pek uygun gelmiyor. Çünkü, Türkiye’nin satış stoklarında SİHA bulunmuyor. Gelen talepler üzerine SİHA’ların üretildiği biliniyor. AYrıca Siha’ların tek başına satışı pek de bir anlam ifade etmiyor. SİHA’ların kullandığı Türk akıllı mühimmatlarının bu araçları güçlü kıldığı biliniyor. Türkiye’nin başta SOM ve Cirit olmak üzere diğer mühimmatları dışarıya satmadığı belirtiliyor.

Rus medyasının iddialarını araştıran mirathaber.com ekibi, gelen kargo uçağının başka maksatla Türkiye’yi iniş yaptığını öğrendi.

Resmi bir açıklama yapılmasa da herkese açık hava trafiği haritasında, BAE’den Türkiye’ye gelen kargo uçağı görülebiliyor.

ASELSAN SATILIYOR’ YALANI

Dünyada yalancılık, algı yönetimi ve kuru senaryolar üretmekle ünlü Rus medlasınıdan önce de Türk halkına inanılmaz zulümler yapan ve alim insanları idam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçtiğimiz hafta imzalanan iş birliği anlaşmalarına ilişkin “ASELSAN’ın BAE’ye satılacağına” yönelik daha sonrasında kesin dille yalanlanan bir iddia ortaya atarak algı oluşturmaya çalışmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.