islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9167
EURO
35,7963
ALTIN
2.527,71
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C

İSLAMİ YATIRIMLAR RUSYA’DA BATI FİNANSININ YERİNİ ALABİLİR!

İSLAMİ YATIRIMLAR RUSYA’DA BATI FİNANSININ YERİNİ ALABİLİR!
15 Temmuz 2023 09:00
A+
A-

Ekonomist Zaripov: İslami yatırımlar Rusya’daki Batı finansmanının yerini alabilir.

Rusya Ekonomi Üniversitesi’nde Küresel Finans Piyasaları ve Fintech Bölümü’nde Doçent, İslami Finans Uygulamaları bölümünde Yüksek Lisansı olan ekonomist İlyas Zaripov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumunda RIA Novosti ile yaptığı bir röportajda yaptırımlar nedeniyle Rusya’nın kullanamadığı Batılı kaynaklardan sağlanan finansmanın yerini İslami yatırımların alabileceğini dile getirdi.

“İslami finans, şu anda engellenen tüm Batı kaynaklarının yerini alabilir. Paramızın yetersiz olduğunu söylemek istemiyorum ancak gerçekten dış yatırımlara ihtiyacımız var ve Rus ekonomisinin geleceği buna bağlı. Ve dış yatırımlar sadece Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’dan geliyor. Bu nedenle devletin yapması gereken İslami finansın gelişmesine yardımcı olmaktır” dedi.

Zaripov, ortalama olarak, İslami yatırımcıların yaklaşık 5 trilyon dolar değerindeki varlığı kontrol ettiğini söyledi, bu da tüm küresel varlıkların yaklaşık %1,5’ini oluşturuyor. Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’dan İslami yatırımcıların yaklaşık 500 milyar dolarlık fazla likiditeleri var, yani bu başka ülkelere yatırmaya hazır oldukları tutar anlamına geliyor. “Genellikle, İslami yatırımcılar bu fazla fonları ülkelerine yatırım yapmak için kullanmıyorlar, bu nedenle örneğin Suudi Arabistan çöllerinde süper şehirler inşa etmek gibi çeşitli yoğun kaynak tüketen projeler yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu fonlar veya bunların bir kısmı hem Rusya’ya hem de İslami yatırımcılara büyük fayda sağlayacak olan Rus ekonomisine gidebilirdi” dedi.

Ona göre, fazla likiditeye ek olarak, İslami yatırımcıların ayrıca tahsis edebilecekleri başka fonlar da var, bunlar çeşitli devlet fonlarının elinde. Zaripov, “İslami yatırımcılar, Rus ekonomisine yatırım yapmaya hem finansal hem de zihinsel olarak hazırlar, çünkü Rusya, SSCB döneminden beri onlar için güvenilir bir ortak, her zaman yardım eden, onlar için iyi koşullar yaratan ve siyasi destek sağlayan bir dosttur.” sözlerini dile getirdi.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230615/investitsii-1878219668.html

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.