islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ali Bulaç kardeşim ve savunması

Ali Bulaç kardeşim ve savunması

Fetöcülük suçlamasıyla 14 aydır tutuklu olan Ali Bulaç kardeşim benim 45 yıllık dostumdur. Ve ayrıca emsali gerçekten çok az olan düşünce adamlarımızdan biridir. Üstelik bir tefsir yazabilecek düzeyde bir İslâm âlimimizdir. 45 yıla varan dostluğumuz süresince kendisinin hep hayır içeren konuşmalarını dinledim ve yararlandığım yazılarını/kitaplarını okudum. Şimdilerde de 7 ciltlik Kur’ân tefsirine göz atmaktayım.

İslâmî çalışmalarımızda fiili beraberliğimiz olmadı. Ama onu hep sevdim.  -Allah uzun ömürler versin- Kendisine bir hak vaki olursa cenaze namazını kıldırmamı bana vasiyet edecek derecede kendisi tarafından da sevildim.

Herkes gibi onun da bazı hataları olabileceği açıktır. Ama bu hataların onun isnad edilen suçlarla ve tutuklu olarak yargılanmasına sebep olacak boyutlarda olabileceğine asla inanmadım ve Mahkeme Savunmasını okuyunca bu inancım daha bir pekişti.

Pek çok yetkili ve etkili siyasi ve askeri ilgili yanıldı. Bu yanılgılar milletimize büyük bedeller ödetti. Oysaki Ali Bulaç kardeşimin elle tutulur ve gözle görülür bir yanılgısı da yoktur. Hiç şüphesiz yargı kararını verecek. Verecek de niçin tutuklu yargılama? Yaşlı ve hasta bir münevverimizin 14 aydır tutuklu olmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini içimize sindiremiyoruz.

İstediğimiz adalettir. Bunun için tutukluluk mu gerekli?

Ali Bulaç kardeşimizin camiamıza yönelttiği uyarıcı eleştirilerde hakikat payı olduğunu şimdilerde daha iyi anlıyoruz. Bu ne vefasızlık? İnsanlar kırk yıllık dostlarının mağduriyetine ilgisiz ve sessiz kalabiliyor.

Ali Bulaç kardeşimin tutuklanmasını ve tutukluluk halinin devamını dinimizin, olgun aklın ve ilmin ret ettiği Münker olarak görüyorum. Bu münkeri bizzat engelleyemediğim için de ona bu yazımla karşı çıkıyorum. Bu güne kadar gecikmemin tek sebebi böylesi bir süreçte bazı yanılgıların olabileceğine inanışımdır. 14 ay hatadan dönülmesi için yeter zaman değil mi?

Milletimizi aydınlatmada bir katkısı olur ümidi ile Kardeşimin mahkeme savunmasını yayınlıyorum.

Tutukluluk halinin Ali Bulaç kardeşim için ahiret yatırımı olduğuna inandığımdan onun için pek de üzülmüyorum ama onun mağduriyetine sebebiyet verenlerin ebedî hayatı için cidden endişe duyuyorum.

Kardeşime sabırlar diliyorum, mazlumun duası müstecap olacağından kendisinden dua bekliyorum.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.