islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5270
EURO
34,9310
ALTIN
2.432,08
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Ali Rıza DEMİRCAN Hatıralarını Bir Kitapta Topladı

Ali Rıza DEMİRCAN Hatıralarını Bir Kitapta Topladı
8 Mayıs 2020 15:50
A+
A-

İlahiyatçı – yazar Ali Rıza Demircan, yetmiş beş yıllık ömrünü, hatıralarını yeni çıkan 640 sayfalık  “Bir Kuşluk Vakti”nde Güzel Kul Olma Mücadelem kitabında özetledi.

Tahsil hayatını, Süleymaniye Camii imam hatipliğini, etkilediği ve etkilendiği kişileri, seyahatlerini ve konferansları, kitaplarını yazışını, ağır ceza mahkemelerinde yargılanışını, siyasi ve ticari hayatını, ülkemizi yöneten kadroların yetiştirilmesindeki katkılarını, radyo-televizyon ve sosyal medya hayatımı, vakfı ARDEV’i kuruş ve çalışmalarını yazdığı kitapta tarihe ışık tutacak hatırlar da bulunmaktadır.

Ali Rıza Demircan Kimdir?

Ardev Vakfı kurucusu Ali Rıza Demircan, 1945 yılında İstanbul/Kasımpaşa’da doğdu. Rize’nin Sütlüce köyünden Faik ve Hamdiye Demircan’ın yedinci çocuğudur. 1969’da İstanbul İmam-Hatip Lisesini birincilikle bitirdi. Aynı yıl o zamanki adı İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini de birincilikle kazandı. Demircan, üniversiteden pekiyi dereceyle mezun oldu. 1970 yılında Süleymaniye Camii Hatipliğine, bir yıl sonra da Hatiplik kaldırıldığı için aynı caminin İmam-Hatipliğine tayin edildi. Bu camide on iki yıl görev yaptı.1976-1978 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi’nde İhtisas gördü. Kitapları ve konferansları sebebiyle Türk Ceza Kanununun 163. maddesini ihlalden yedi defa Ağır Ceza ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandı. Hutbe, vaaz, seminer, konferans, radyo ve televizyon konuşmaları ile ülkemiz genelinde tanınmaya başladı.

Evli ve 9 çocuk babası Ali Rıza Demircan’ın basılmış eserleri şunlardır:

1. Süleymaniye Minberinden İslâm Nizamı (3 cilt)

2. İslâmî Kimliğimizi Korumak (İslâm’da Batıla Benzemenin Hükmü)

3. Allah’ın Resûlü’nden Hayat Dersleri (Allah’ın Resûlü’nden Hayat Düstûrları)

4. İslâm’a Göre Cinsel Hayat (2 cilt bir arada)

5. İslâm’ın Işığında Haklar, Hürriyetler, Vazîfeler (Cuma Mesajları)

6. Hac ve Umre Yüceliğe Çağrıdır (5 kitap bir arada)

7. Söyleşiler

8. Kur’ân ve Sünnet Işığında Cennet Hayatı

9.Kur’ân ve Sünnet Işığında Câriyeler ve Sömürülen Cinsellikleri

10. Namaza Çağrı

11. “Bir Kuşluk Vakti”nde Güzel Kul Olma Mücadelem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.