islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3436
EURO
34,8296
ALTIN
2.387,45
BIST
10.227,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Tarihi Caminin Kurşun Levhası Çalındı

Tarihi Caminin Kurşun Levhası Çalındı
25 Ocak 2024 09:51
A+
A-

Tarihi Caminin Kurşun Levhası Çalındı

Bursa’da, 573 yıllık Meydancık Camisi‘nin kubbesinden çalınan tarihi kurşun levha, iki şüpheli tarafından 700 TL’ye bir hurdacıya satıldı. 21 Ocak’ta gerçekleşen hırsızlık sonrası, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma neticesinde, güvenlik kamerası kayıtları incelenerek şüphelilerin kaçış güzergahı belirlendi. Ve ardından çalınan levha hurdacıda bulunarak muhafaza altına alındı. Hurdacı ve iki şüpheli gözaltına alındı, şüpheliler sonrasında adliyeye sevk edildi. Nitekim bu olay tarihi eserlerin korunmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Tarihi Caminin Kurşun Levhası Çalındı

Bursa’da, 573 yıllık Meydancık Camisi‘nin kubbesinden kurşun levha çalındı. Olay, 21 Ocak’ta Meydancık Mahallesi’nde gerçekleşti. İki şüpheli, caminin kubbesine tırmanarak levhayı çaldı.

Buna bağlı olarak mahalle sakinleri, caminin kubbesindeki zararı fark ederek  Polise haber verdiler. Polis, hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı.

Hurdacıda Bulunan Levha

Polis tarafından güvenlik kameraları incelenerek  şüphelilerin kaçış yolu belirlendi. Ardından yapılan araştırmalar sonunda çalınan levha, Gaziakdemir Mahallesi’ndeki bir hurdacıda bulundu.

Hurdacı İ.A., levhayı 700 TL’ye aldığını itiraf etti. Bununla beraber İki şüpheli, Ç.F. ve Y.K., Osmangazi’de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Caminin tarihçesi ve onarımları hakkında bilgi

Meydancık Camisi, Osmanlı döneminde inşa edilmiş. Fatih Sultan Mehmed döneminde Kazazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca cami, tarih boyunca yedi kez onarım görmüş.

Polis, hırsızlık olayını çözmek için titiz bir çalışma yürüttü. Bu nedenle şüphelilerin kimlikleri ve yaşadıkları yerler belirlendi. Hurdacı İ.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu olay, tarihi eserlerin korunmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için tedbirlerin artırılacağını belirtti.

HABER YORUM

Bir insan ya da insanlar düşünün ki, bir mabedin kubbesinde ki kurşun levhayı dahi çalacak kadar akıl ve izanını yitirmiş durumdalar..

Yine bir insan düşünün ki, bu levhayı satın alacak kadar insanlıktan nasibini alamamış..

Böyle bir olayın vuku bulması üzücü, tarihi bir camide gerçekleşmesi ise daha üzücü.

Bir taraftan Allah’ın evi konumunda ki camiye zarar vereceksin, diğer taraftan ise tarihine ihanet edeceksin… Sonrada çıkıp ortalıkta insanım diye dolaşacaksın…

Pes, gerçekten pes…

“Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır ? işte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara 114)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.