islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Gemi Kazasında 9 Endonezyalı Balıkçı Kayıp Diğerleri Kurtarıldı

Gemi Kazasında 9 Endonezyalı Balıkçı Kayıp Diğerleri Kurtarıldı
25 Nisan 2023 09:00
A+
A-

Grup, Ilsa kasırgası nedeniyle gemi kazasına uğradıkları yer olan uzak bir adada altı gün yiyecek ve su olmadan geçirdi.

Ilsa Kasırgası’na yakalanan iki tekneden 11 Endonezyalı balıkçı yiyeceksiz ve susuz altı gün sonrasında Avustralya’nın kuzeybatısındaki uzak bir adadan kurtarıldı, fakat diğer dokuz kişinin denizde boğulduğu düşünülüyor.

Balıkçıları Pazartesi gecesi kurtaran Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), grubun Avustralya’nın kıyı turizm kasabası Broome’un yaklaşık 300 km (200 mil) batısındaki Bedwell Adası’ndan alındıktan sonra kendine geldiğini söyledi.

AMSA Çarşamba günü yaptığı açıklamada, teknelerden biri olan Express 1’in 12 Nisan’da 10 kişiyle birlikte karaya oturduğunu söyledi.

Diğer tekne, Putri Jaya, 11 veya 12 Nisan’da “olağanüstü hava koşullarında” battı, yetkililer dokuz mürettebatın boğulduğunu düşündüklerini söyledi. Putri Jaya’dan sağ kurtulduğu bilinen tek kişi, hiçbir doğal barınak veya tatlı su kaynağı olmayan uzak, çıplak ve yaşanması zor beyaz bir kum şeridi olan Bedwell’deki karaya varmadan önce suda 30 saat geçirdi.

Havadan Tespit Edildiler

Teknelerinden çıkan enkazla derme çatma bir barınak inşa eden hayatta kalanlar, Pazartesi günü rutin bir hava gözetleme görevinde olan Avustralya Sınır Gücü tarafından tespit edildi. Broome merkezli bir kurtarma helikopteri konuşlandırıldı ve ışık azalmaya başladığında gemideki 11 kişinin hepsini vinçle kaldırdı.

Helikopter tedarikçisi PHI Aviation’ın yöneticisi Gordon Watt, kurtarma helikopteri ekibinin kuma inemediğini söyledi.

Watt, Australian Broadcasting Corporation’a (ABC) “Kendi başına zorlu bir görev olan vinç kurtarma işlemleri yapmak zorunda kaldılar.” dedi ve devam etti, “Günün saati, kurtarma sırasında mürettebatın üzerine gecenin çöktüğü anlamına geliyordu, bu yüzden gece görüş gözlüğü kullanmaya geçmek zorunda kaldılar.”

Sağlık Durumları İyi

Hayatta kalanlar, Broome Hastanesine götürüldü, yetkililer onların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.İyileştiklerinde uçakla Endonezya’ya geri gönderilmeleri bekleniyor.

Ilsa denizden Avustralya’ya doğru ilerlerken güç topladı ve Broome’un güneybatısındaki sahili aşarak ülkenin şimdiye kadar kaydettiği en güçlü rüzgarlardan bazılarını serbest bıraktığında maksimum Kategori 5 kasırgası oldu.

Avustralya’da kasırga nedeniyle ölen veya yaralanan olmadı.

Çeviren: Zehra Kaya

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/4/19/indonesian-fishermen-saved-after-australia-shipwreck-9-missing

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.