islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Aliyev: “Rusya Ermenilere Askeri Destek Yolluyor”

Aliyev: “Rusya Ermenilere Askeri Destek Yolluyor”

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya’nın Güney Kafkasya ülkeleri Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınırda Temmuz ayında yaşanan ölümcül çatışmaları takip eden haftalarda Ermenistan’a askeri malzeme sağladığından duyduğu endişeyi dile getirdi. Bakü hükümeti, çatışmaların patlak vermesinden bu yana Rusya tarafından Ermenistan’a Kazakistan, Türkmenistan ve İran hava sahası üzerinden 400 tondan fazla askeri mal sağlandığını iddia etti. 12 Temmuz’da Ermenistan-Azerbaycan sınırında birkaç gün süren ve ağır top atışı ve insansız hava araçlarının kullanıldığı çatışmalarda en az beş Ermeni asker ile aralarında bir general de dahil olmak üzere 12 Azerbaycanlı asker öldürüldü.

Aliyev’in 13 Ağustos’ta basın servisinden yapılan açıklamaya göre Aliyev, önceki gün bu konuya açıklık getirmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı. Kremlin, Putin ile Aliyev arasındaki 12 Ağustos telefon görüşmesine ilişkin bir açıklama yaptı, ancak askeri malzeme konusuna değinmedi. Ermeni yetkililer, Azerbaycan cumhurbaşkanının açıklaması hakkında yorum yapmadı. Çatışmaların ardından, Rusya’nın ABD ve Fransa ile birlikte eşbaşkan olarak görev yaptığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu, Ermenistan ve Azerbaycan’ı Azerbaycan’ın ayrılıkçı Dağlık Karabağ bölgesi konusunda etnik Ermeni ayrılıkçılarının kazançlı oldukları bir konumda ‘barış görüşmelerini yeniden başlatmaya’ çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.