islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ABD: Çin’in Nükleer Müzakerelerde Tutumu Olumsuz

ABD: Çin’in Nükleer Müzakerelerde Tutumu Olumsuz

Mirat Haber Ajansı

Washington’un BM’deki Silahsızlanma Konferansı’ndaki temsilcisi yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya’yla silahsızlanma görüşmelerinde bulunmasına rağmen Çin’in nükleer silah cephaneliğini genişlettiğini. Robert Wood, Silahsızlanma Konferansı’nın temelde COVID-19 salgını nedeniyle ara verilmesine rağmen, silahsızlanma arayışının geçerliliğini kaybetmediğini söyledi. ABD’nin Silah Denetimi özel elçisi Marshall Billingslea ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov’un silah kontrolünün geleceğiyle ilgili konularda karşılıklı olarak prensipte anlaştığını ve 27 Temmuz’da uzay politikası uzmanlarının yer aldığı bir uzay güvenliği çalışmasının düzenlendiğini söyledi. Bu çalışmada, yedi yıl içindeki ilk ikili uzay diyaloğunda Rus meslektaşları ile olumlu bir deneyim yaşadığını belirtti. Wood, bugüne kadar Çin’inse ABD’nin Çin nükleer doktrini ve ilgili nükleer faaliyetlerine daha fazla açıklık ve şeffaflık sağlama davetini açıkça reddettiğini söyledi.

Çin bu iddiaları reddediyor. Silahsızlanma İşleri temsilcisi Li Song, Çin’in her zaman mevcut uluslararası sistemi korumanın büyük bir savunucusu ve uygulayıcısı olduğunu ve barışçıl kalkınma rolünü sıkı bir şekilde takip edeceğini ve asla hegemonya ve genişleme arayışında olmayacağını bildirdi. Dünyada barış için güvenilir bir güç olmaya devam edecek Çin’in ABD ile bir anlaşmaya varmak ve ABD ile bu diyaloğun başlatılması konusunda fikir birliğine varmak istediğini de ekledi. Cenevre’deki BM Genel Direktörü Tatiana Valovaya, Silahsızlanma Konferansı’nın açılışının başlarında, 2020’nin silahsızlanma için önemli bir yılı olmasını dilediğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.