islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4050
EURO
34,8052
ALTIN
2.433,86
BIST
9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ALLAH KALPLERE KORKU SALAR

ALLAH KALPLERE KORKU SALAR
18 Kasım 2023 14:00
A+
A-

ABD Büyükelçiliği’nin vatandaşlarına uyarısı: Türkiye’de dikkatli olun

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, halka açık bölgelerdeki kalabalık alanlarda bulunmamaları istendi. ABD’yi resmeden kıyafetlerin giyilmemesi ve İsrail ile bağlantılı kamuya açık alanlardan uzak durulması gerektiği belirtildi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye konusunda dikkat çeken bir güvenlik uyarısında bulundu.

Büyükelçiliğin resmi internet sitesinden yapılan uyarı için Türkiye geneli işaret edildi.

Uyarının, tam kuşatma altında tutulan Gazze’ye Washington destekli İsrail ordusunun saldırılarının artmasının ardından gelmesi göze çarptı.

‘Tepkiler devam ediyor’ mesajı

Açıklamada, ABD dış politikasına tepkilerin dile getirildiği gösterilerin, ABD karşıtı ve ABD şirketlerine yönelik boykot çağrılarıyla birlikte devam ettiği kaydedildi.

Büyük gösterilerin, polis varlığının artmasına, yolların kapanmasına ve trafikte aksamalara neden olabileceği belirtildi.

“ABD ile ilişkili kıyafetler giymeyin”

Açıklamada, “Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir gösteride tansiyon yükselebilir ve şiddete dönüşebilir.” denildi.

Amerikan karşıtı faaliyetlerin arttığı belirtilerek, şunlar aktarıldı:

Türkiye’deki ABD hükümet personeline, halka açık katılımları ve hareketleri en aza indirmeleri ve ABD ile ilişkili kıyafetler giymemeleri, uyruklarına dikkat çekmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Adana uyarısı

Ayrıca, Amerikan vatandaşlarının Adana Konsolosluğu’nun bulunduğu bölgeye gitmemeleri de istenirken, “ABD’nin Adana Konsolosluğu ve İzmir Konsolosluğu geçici olarak ziyarete kapalı.” bilgisi paylaşıldı.

“Dikkatli ve tetikte olun”

Alınması gereken tedbirler başlığı altında ise şunlar sıralandı:

ABD veya İsrail ile bağlantılı kamuya açık olan yerlerde dikkatli ve tetikte olun. Düşük bir profille hareket edin.

Protesto ve gösterilerin etrafındaki alanlardan kaçının. Çevrenizden haberdar olun. Gelişmeler için yerel medyayı takip edin.

ensonhaber.com

 

ETİKETLER: Manşet