islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

ALLAH OSMANLI’DAN ALDI NİMETİNİ BİZDEN Mİ ALMAYACAK?

ALLAH OSMANLI’DAN ALDI NİMETİNİ BİZDEN Mİ ALMAYACAK?
29 Ekim 2023 12:00
A+
A-

İslam’ın mümini veya kâfiri olabilirsiniz. İmanın izzeti ve Küfrün zilleti açıktır. Aynı anda hem  mümin ve hem de kâfir olunmaz ama ortada bir oraya ve bir buraya savrulan münafık olabilirsiniz.

Yaşadığımız düzende ben Kafirim diyenler açık seçik de, Müminim diyenler azaldı.

Müminlere “sizinle beraberiz “diyenlerden davulla ve zurnayla marşlar eşliğinde  devrimlerle açılan yollara  girenler oldu.

Aynı delikten sokulmaya alıştırılmış milletimiz bu defa alternatif arar mı, ararsa bulabilir mi bilemeyiz ama bunların Hak ve halk katında güveni yitireceklerinde şüphe yok.

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz

HEPİMİZ BU YOLDA YÜRÜMEYECEĞİZ

İslam onayladığı için Cumhuriyet’le ve bilimsel yöntemlerle problemimiz yok ama bizden ayrılarak, çıkılan İslam karşıtı yolda özgür iradeleriyle yürüyen  çift yürekli Yeni Kamâlist’lerle olacak. Olacak ve onlar gerçek dostları olan bizleri kaybederken eski karşıtları da onlara güvenip dost olmayacak.

Çünkü biz İslami çizgide yürüyeceğiz. Okuyalım:

“Peygamber ve Kitap göndererek insanlığı doğru yola iletmek ve bu yolu dikenlerden, engebelerden arındırmak Allah’a düşer. Çünkü mutlak doğruyu bulma konusunda insan aklı yeterli değildir ve bu yüzden, her zaman doğru yoldan sapanlar vardır ve olacaktır da. Nitekim insanlık tarihi, bunun örnekleriyle doludur. Gerçi Allah dileseydi, sizi tüm yaratılmışlara üstün kılan iradenizi elinizden alır ve hepinizi zorla imana getirerek doğru yola iletebilirdi. Fakat imtihan hikmeti gereğince, dilediğiniz inanç ve hayat tarzını özgürce seçmenize izin verdi. Zira insan, ancak kendi özgür iradesiyle ve bilinçli olarak doğru yolu seçtiği takdirde gerçek anlamda ahlâk ve erdemliliğe ulaşabilir.” (Nahl 16/9)

 

 

 

ETİKETLER: Manşet