islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4088
EURO
34,8498
ALTIN
2.448,61
BIST
9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kenya: Korona Cinayetine Halk Ayaklandı

Kenya: Korona Cinayetine Halk Ayaklandı

Mirat Haber Ajansı

Öfkeli protestocular, bu hafta sonu Kenya’nın güneybatı Kisii kasabasından yerel bir işadamı Korona tartışmasında öldürüldükten sonra bir polis karakolunu ateşe verdi. Kisii kasabasındaki Rioma pazarında tanınan işadamı Pazar günü polis tarafından öldürülüştü. Onu sahte el dezenfektanları ve maskeleri satmakla suçladılar. Yerliler medyaya bir polis memurunun bir tartışma sonrasında tüccarı vurduğunu doğruladı. 100’den fazla öfkeli insan, Rioma karakolunun polis memurunun bulunduğu bir bölümüne ateş açtı, ancak daha sonra yangın yayılmadan söndürüldü.

Pazartesi günü halkı sakinleri yatıştırmak amacıyla konuşan Kisii İlçesi Polis Komutanı Cebel Munene, memurun tutuklandığını doğruladı. Nyanza bölgesi Polis patronu Nuh Mwivanda olay için yerel halktan özür diledi ve memurun çeşitli suçlardan suçlanacağına söz verdi. Son ölüm, insanların COVID-19’un yayılmasını engelleme önlemlerine uymadıkları için vuruldukları bir düzineden fazla polis saldırısından biri. Kenya’da polisleri suçlardan sorumlu tutan tek yetkili olan Bağımsız Polis Gözetim Kurumu (IPOA), Haziran ayında Mart ayının sonundan bu yana 87 şikayet aldığını söyledi. İnsanların öldürüldüğü 21 vakayı belgelediler ve 6 Kenya polis memuru ölümlerden suçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.