islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Almanya, Putin ve Çevresine Yaptırım Uygulama Teklifi

Almanya, Putin ve Çevresine Yaptırım Uygulama Teklifi

Yeni Alman hükûmeti ABD’nin çıkarları doğrultusunda ilişkilerini yeniden düzenliyor.

Almanya Savunma Bakanı Christina Lambrecht, Alman Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, Ukrayna’daki durum nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresine yaptırım uygulamayı teklif ettiğini söyledi.

Avrupa menşeli haber ajanslarının flaş haber olarak geçtikleri ancak Türkiye haber ajansları tarafından nedense görülmeyen bu olay, bölgemizde yeni sıcak gelişmelerin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Almanya Savunma Bakanı Christina Lambrecht, röportajında “diplomasi ve ekonomik yaptırımların tüm olanaklarını tüketmeliyiz. Ve sonraki tüm adımların NATO ittifakında yakın koordinasyon içinde tartışılması gerekiyor ” dedi.

Alman Savunma Bakanı Lambrecht’e göre, Nord Stream 2 boru hattı ve Rus cumhurbaşkanının maiyeti, Rusya’ya karşı olası yaptırımlar listesinde olmalı.

“Sahip olduğumuz tüm araç kutusunu kullanmalıyız. Şu anda Putin’i ve çevresindekileri hedef almalıyız. Saldırganlığın failleri, örneğin artık alışveriş için Paris’teki Champs Elysees’e gidemeyecekleri gibi kişisel sonuçları hissetmeliler ”deiyen Lambrecht NATO desteğini bir daha vurguladı.

Lambrecht, Almanya’nın Ukrayna çevresindeki durumdan ve Rus birliklerinin devlet sınırlarına konuşlandırıldığına dair raporlardan endişe duyduğunu kaydetti.

Daha önce, Devlet Bakanı’nın güvenlik meseleleriyle ilgili görüşmelerde bulunmayı planladığı Kiev’deki Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na geldiği öğrenilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.