islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Almanya: Tehditkar İslam Düşmanı Tutuklandı

Almanya: Tehditkar İslam Düşmanı Tutuklandı

Mirat Haber Ajansı

Alman yetkililer yaptıkları açıklamada, Alman polisinin Müslümanlara karşı terörist saldırı planladığı şüphesiyle 21 yaşındaki bir adamı tutukladığını bildirdi. Kuzey Alman kenti Celle’deki devlet savcılığından yapılan açıklamada zanlının geçen hafta anonim bir internet sohbeti sırasında planlarından bahsettiği paylaştı. Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde 2019 yılında Cuma Namazı Katliamı benzer bir saldırı gerçekleştirmek isteyen ve uluslararası medyanın dikkatini çekmek isteyen Hildesheim’da yaşayan şüphelinin evinde yapılan aramalar sırasında silahlar, sabit sürücüler, Neo-Nazi yayınlar ve belgeler buldu.

Almanya, önde gelen muhalefet partisi Almanya Alternatifi (AfD) de dahil olmak üzere aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı grupların propagandasıyla son yıllarda artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına tanık oldu. Geçen yıl aşırı gruplar Kassel’de mülteci yanlısı bir politikacıyı öldürdüler ve Halle’de de bir sinagoga saldırdılar. Şubat ayında aşırı sağcı bir aşırılık yanlısı, Hanau’da iki kafeye saldırdı ve dokuz kişiyi göçmen kökenlerinden dolayı öldürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.