islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5664
EURO
34,8797
ALTIN
2.434,79
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Victoria Nuland, Rusya’ya Gözdağı Verdi

Victoria Nuland, Rusya’ya Gözdağı Verdi
12 Ocak 2022 11:03
A+
A-

Almanya en başta olacak şekilde Avrupa ülkelerinin Rusya’ya ekonomik yaptırımlar meselesi hakkında sorulara cevap veren ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, ‘Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yaptığımız istişarelere çok güveniyoruz. Yaklaşık 2,5 aydır bunun üzerinde Başkan’dan başlayarak her seviyede çalışıyoruz. Almamız gereken yoğun finansal önlemler ve ayrıca yeni getirilen bazı ihracat kısıtlamalarının Rusya üzerinde acı verici bir etkisi olacak.’ ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı, Cenevre’de yapılan ABD-Rusya Stratejik İstikrar Diyaloğu Brüksel’de gerçekleştirelecek olan NATO-Rusya Konseyi toplantısı yapılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada, Blinken ile Kuleba görüşme yaptığını açıkladı.

Price, “Rusya’nın, Ukrayna ve çevresinde sürmekte olan gereksiz askeri yığınağına ilişkin ortak endişeleri kaydeden bakanlar, Cenevre’deki ABD-Rusya Stratejik İstikrar Diyaloğu’nun toplantılarını ve yarın Brüksel’de yapılacak NATO-Rusya Konseyi toplantısı öncesinde sonraki adımları ele aldı.” dedi.

Price, “Bakan Blinken, Rusya çatışmayı tırmandırma yolunu seçerse, ABD ve müttefiklerinin, Rusya ekonomisine büyük maliyetler getirmeye, NATO’nun ön cephesindeki müttefik devletlerdeki varlığını güçlendirmeye ve Ukrayna’ya savunma yardımını artırmaya hazır olduklarını yineledi.” ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.