islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Alternatif Finans Modeli Üretmeden Hükümet Başarılı Olabilir mi?

Alternatif Finans Modeli Üretmeden Hükümet Başarılı Olabilir mi?
28 Ağustos 2018 11:25
A+
A-

Basılı paraların altın karşılığı yoktur. Dolayısı ile para ve türevleri karşılıksız üretilmektedir. Bu karşılıksız üretim, kurulu bir finans sistemi içinde; faizin bağımsız etken olarak hareket ediyor olmasındandır.

Bu hareket; devletin bütçe organizasyonunu, milletin tüm mal ve hizmet ihtiyaçlarının nasıl fiyatlanacağını da belirleyen asli bir yapıdır. Bu yapı içerisinde  çalışan, üreten hiç kimse sonuçta borçlanmadan ne üretebiliyor nede tüketebiliyor.

Kurulu finansal sistem hayatlarımıza  o kadar hakimdir ki tüm üretim ve tüketimimizi borca bağımlı hale getirmiştir. Bu  finansal yapı değişmediği sürece de devletin ve halkın bu borç batağından kurtulması mümkün değildir. Çünkü sistemin sürdürülmesi için, havadan yaratılan  sanal, dijital krediler gerçek kabul ettirilmiş, mutlak oterite gibi devletin eli ile, özellikle  kripto bürokrasi ile, yüksek faiz geliri elde edilerek bankalar tarafından sürdürülmektedir.

Kullanılan faize bağımlı parasal ölçü, ülkenin  üretim faktörel zenginlik kaynaklarını bloke ederek sistematik olarak kaynaklar kontrol altına tutulmaktadır. Bu da ülke büyümesinin bloke edilmesi demektir.

Kurulu mevcut finans yapısının işleyiş biçiminin  tek ve en güçlü silahı faizdir. Faiz, kontrol edici ve  kendi içerisinde bağımsız en güçlü  enstrüman dır.

Milli irade parayı üretmeyi bankalara vermiştir. Bankalar sanal oyunlarla milli iradenin elini kolunu bağlamıştır.  Bu şuna benzer;  hırsıza evin anahtarını verip evinizi soyması gibidir.

Hükumetimiz para  üretimini, kontrolünü  bankalara vererek onlardan borç alan yapıyı sürdürmektedir. Böyle bir durumda,  ne faizle mücadele edebilir ne de devleti ve milleti borçlanmadan kurtarabiliriz.Tam aksine, borçlanmalar sistem sürdüğü sürece artan oran da devam ederek ciddi bir ekonomik tehdit haline gelecektir.

Finansal sistemimizin  sağlam ve güçlü olduğu sık sık dile getirilir. Bu yapı  devleti ve milleti borçlandırarak, yüksek faizler elde ederek güçlenmektedir. Övünülecek bir durum değildir. Doğru olan milletin ve devletin aleyhinde biri finansal yapının sürdürülmesi değil, yeni finansal modelin 2023 kadar  ivedilikle kurulmasıdır.

Küresel finansdan çıkış arayışlarında olan bazı Avrupa  ülkelerinin ve Rusya’nın yeni bir finans sisteminden bahsetmesi, ileride bu minvalde bir yapılanmaya  işaret etmektedir. Ancak biz biliyoruz ki küresel finans şimdilik tek oyun kurucu olarak;  kendi alternatifini de kendisi oluşturur.

Türkiye, parayı üreten banka sisteminden alarak parasal üretimi devletin düzenleme ve denetleme kontrolüne almak zorundadır. Bu son derece iktisadi istikbal için önemlidir. Aksi halde bugüne kadar  olduğu gibi bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti Devleti, genel bütçesini bağımsız olarak gerçekleştiremeyecektir.

Uygulamadaki finans sistemi sürekli bir hücre bölünmesi geçirerek, dağıtık bir yapı alarak müdahale edilebilir  özelliği ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Bunun için sürekli bir finansal dil geliştirerek, algısal  operasyonu  yapılmakta. Ayrıca yapı içerisinde olası  milli irade müdahalelerini engellemek için,  bölünerek türevsel hacimlerle güçlenmektedir.

Bu gücü, uluslararası yapıyla  oluşmuş bağımlılık ilişkisi ile de korumaktadır. Sistem çok güçlü bir  network ağı ile kendisini korurken, bir yandan da bu yapının fikirsel kabul ve yayılması için bütün basın yayın yolunu kullanırlar.

Finansal yapının işleyişi içinde, ana sorunun görünmesi örtülür. Bir birine bağlanmış sistem, yapılan analizlerde  lokal önerilerin  sürdürülebilir bir borç yapısının başarılı olduğu kabul ettirilir.

Sistemin  kurucularının istediği şey, bu yapının asla değişmemesidir. Bu yapıya bağımlı olarak;  bugün tüm dünyada gelişmiş ve gelişmekte  olan ülkelerin hepsi bu sistem kurucularına borçludur. Devletlerin sömürülmesi  son rakamlara göre tüm dünyanın borcu 237 trilyon dolar olmuştur. Bu borcu yukarıda ifade ettiğimiz kurulu para kredi  faiz düzeni sahipleri oluşturmuştur.

Devletlerin buna itiraz etmesi gerektiği gündeme geldiğinde,  küresel finans sistemin kurucuları o devletin egemenliğini ortadan kaldıracak;  terör, ekonomik saldırı, iç isyanlar çıkarma gibi hamleleri,   yeni  bağımsız bir finans sisteminin  kurulma çalışmalarını engellemek  içindir. Bu yapı kendisine karşı dünyada ciddi bir hareket başlayacağını  bildiği için  planlarını yapmış olup,  bunu nasıl engelleyeceklerini de çok ciddi paralar harcayarak çalışmalarını sürdürür.

Hükumetimizin her ne olursa olsun, kurulu finans sistemini lağvetmesi gerekir.Günü kurtarma politikaları,  bizi engelliyorlardı gibi mazeretler, artık Ak Parti için geçerli değildir.

Başkan’ın  ‘’Mesaj alınmıştır’’ sözü bu finansal  yeni yapılanmaya yansımadığı taktirde, faizci finans sistemi tolere edilmeye devam edildiği taktirde;  yerel seçimlerde MHP ile bir çok yerde ittifaka dahi gidilse ciddi oy kaybı olacaktır.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.