islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Altın Tüm Zamanların Zirvesine Doğru İlerliyor..

Altın Tüm Zamanların Zirvesine Doğru İlerliyor..

Altın fiyatları için 9 Haziran Perşembe gününde oynaklık arttı. Altın gram fiyatı 1025 lirayı aşarak tüm zamanların zirvesine bir adım daha yaklaştı. Ons altın ise faizlerin seyri hakkında yön bulmak için yarın açıklanacak ABD enflasyon verilerini izleyecek. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararı da piyasaların odağında.

Altın fiyatları yarınki ABD enflasyon verisi ve öncesinde Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bugün saat 14.45’te açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Avrupa Merkez Bankası’nın bu toplantısında faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Ancak diğer yandan son dönemde AMB yetkililerinden gelen açıklamalar ile varlık alımlarını birkaç hafta içinde sona erdirebileceği ve Temmuz ile Eylül aylarında faiz artırımlarının geleceğine dair güçlü bir sinyal piyasanın takibinde olacak.

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR
Bir diğer önemli veri ise yarın TSİ 15.30 açıklanacak olan ABD enflasyon verisi. 40 yılın zirvesinden gerileyen ABD enflasyonu, 14-15 Haziran’da yapılacak ABD Merkez Bankası Fed toplantısı öncesi önemli olacak.

GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVESİNE YAKIN
Bu iki kritik gelişme öncesi altın fiyatları sakinliğini korumaya devam ediyor. Altının ons fiyatı 1.855 dolar civarında yatay seyrederken gram altında hareketli günler yaşanıyor.

Uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki bu durgunluğa rağmen dolar/TL kurunun 17 lirayı aşmasıyla gram altın fiyatları zirvesini güncelledi ve dün 1000 liranın üzerine çıktı. Böylece altının gram fiyatı 2022 genelinde yüzde 28 değer kazanmış oldu. Gram altın fiyatı 9 Haziran Perşembe günü itibariyle 1062 liralık zirvesine bir adım daha yaklaştı. Gram altın şu sıralar ise 1025 liradan alıcı ile buluşuyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.