islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4020
EURO
34,8136
ALTIN
2.435,15
BIST
9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

AMERİKA İYİCE AHLÂKSIZLÂŞTI

AMERİKA İYİCE AHLÂKSIZLÂŞTI
5 Şubat 2024 12:44
A+
A-

CIA Başkanı William Burns’un “Foreign Affairs” dergisinde yayınladığı makalesinde ahlâksızlığın örneklerini görebiliyoruz.

William Burns, makalesinin bir bölümünde Gazze savaşına da değinir. Ve özellikle savaş sonrası planları hakkında şunları yazar:

“İsrail‘in Gazze Şeridi’ndeki yoğun kara operasyonunu sona erdirmek, acı çeken Filistinli sivillerin derin insani ihtiyaçlarını karşılamak, rehineleri serbest bırakmak, çatışmanın bölgedeki diğer cephelere yayılmasını önlemek ve Gazze’de ‘ertesi gün’ için uygulanabilir bir yaklaşım şekillendirmek gibi meselelerin hepsi inanılmaz derecede zor problemlerdir. İsrail’in güvenliğinin yanı sıra Filistin devletini de güvence altına alacak ve Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleriyle normalleşmeye yönelik tarihi fırsatlardan yararlanacak kalıcı bir barış için umudun yeniden canlanması da öyle. Mevcut krizin ortasında bu olasılıkları hayal etmek ne kadar zor olsa da, bunları ciddiye almadan krizden çıkmayı hayal etmek daha da zor.” Kaynak: YDH

CIA BAŞKANI WİLLİAM BURNS’N GÖRÜŞLERİNİ TAHLİL

Amerika dünyamızın değişik bölgelerinde yüzbinlerce insanın kanını akıtırken gerekçe gösterme gereğini duymadı. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama koşulsuz destek verdi. Maddi ve manevi yardımlar yaparken de mazeret içerikli bir sebep göstermedi. Ama gelişmeler beklenildiği gibi olmayınca ağız değiştirmeye başladılar. Tahlil edelim:

ZORLUK AMERİKA’NIN İKİYÜZLÜLÜĞÜNDEN KAYNAKLI

İsrail‘in Gazze Şeridi’ndeki yoğun kara operasyonunu sona erdirmek, acı çeken Filistinli sivillerin derin insani ihtiyaçlarını karşılamak, rehineleri serbest bırakmak, çatışmanın bölgedeki diğer cephelere yayılmasını önlemek ve Gazze’de ‘ertesi gün’ için uygulanabilir bir yaklaşım şekillendirmek gibi meselelerin hepsi inanılmaz derecede zor problemlerdir.

TESPİTLER DOĞRU YA POLİTİKALAR

Bu tespitler doğru ama ya izlenen politikalar? Problemlerin çözümü Amerika için zor değil. Amerika olmasa İsrail çoktan pes etmiş masaya oturmuştu. Amerika istese İsrail’e mi söz geçiremez? Gazzelilerin ıstırabını mı dindiremez. Ateş kesi sağlayarak rehineleri mi özgürleştiremez.?

TARAFLARI GÜVENCE ALTINA ALMAK

“İsrail’in güvenliğinin yanı sıra Filistin devletini de güvence altına alacak ve Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleriyle normalleşmeye yönelik tarihi fırsatlardan yararlanacak kalıcı bir barış için umudun yeniden canlanması….”

İSTERSE AMERİKA İÇİN KOLAY

Bütün bunlar ödün vermeyip katliamını sürdürmek isteyen İsrail için zor. Katliamı durduramaya Filistinliler için de zor. Ama Amerika için de mi zor?

Yahudi medyasının etkisiyle gerçekler tersyüz edilmekte ise de artık uyutulan Amerika halkı da uyanmaya ve sürdürülen ahlaksızlığın farkına varmaya başladı. Ve BİDEN’dan da desteğini çekiyor.

İster kişi, ister toplum ve ister devlet olsun ahlâkını yitirerek insanları ahmak görmeye başlayan yapılar çökmeye mahkumdurlar. Çünkü ilahi kanun gereği tarihi süreçte zulüm abad olmamış. zalimler de kalıcı başarı sağlayamamıştır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE-