islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ANADOLU VE VİCDAN GAZZE’YE YOLCULUĞA HAZIRLANIYOR

ANADOLU VE VİCDAN GAZZE’YE YOLCULUĞA HAZIRLANIYOR
28 Mart 2024 15:00
A+
A-

Anadolu Ve Vicdan Gazze’ye Yolculuğa Hazırlanıyor.

İHH Öncülüğünde, Anadolu Ve Vicdan adı verilen gemiler yola çıkmak için tamamıyla hazırlar..

Uluslararası Özgürlük Filosu Gazze’ye Yola Çıkıyor

İHH ve uluslararası sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Uluslararası Özgürlük Filosunu oluşturdu. Filo Gazze’ye doğru yola çıkmak için hazırlıklarını tamamlıyor. İsrail’in Gazze’yi ablukaya almasını delmek ve ayrıca Filistin’e yönelik uluslararası duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Gemilerin Tanıtımı ve Hedefler

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alınan iki gemide incelemelerde bulundu. Ardından Anadolu ve Vicdan adlı gemilerin tanıtımını yaptı. Yıldırım, Anadolu’nun 5 bin 500 ton kapasiteli bir yük gemisi olduğunu ve aynı zamanda Türkiye’nin yardımlarını Gazze’ye ulaştıracağını belirtirken, Vicdan adlı geminin ise dünya vicdanını Gazze sahillerine taşıyacağını ifade etti.

Bülent Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Gazze’de hiçbirimizin görmek istemediği manzaralarla karşılaştık. Yeryüzünün çaresiz olduğunu ne yazık ki bir kez daha iliklerimize kadar hissettik. Bir şeyler yapılması lazımdı ve karar verdik. Çok yoğun istişareler yaptık. Dünyadaki birçok iyi niyetli insanla bir araya geldik. Akdeniz’e açılmaktan başka şansımızın olmadığını gördük, gemiler almak için harekete geçtik”

İHH’nın Motivasyonu ve Kararlılığı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin’deki insanlık dramını ve çaresizliği gözlemleyerek, uluslararası bir hareket başlatma kararı aldıklarını vurguladı. Yıldırım, dünya genelindeki iyi niyetli insanlarla bir araya gelerek, Uluslararası Özgürlük Filosu’nun oluşturulmasını ve Akdeniz’e açılmasını sağladıklarını belirtti.

Filoya Destek ve Katılım İçin Çağrı

Bülent Yıldırım, daha fazla gemi alabilmek için maddi ve manevi destek beklediklerini dile getirdi. Tüm insanları Gazze’ye ulaşma çabasına katılmaya davet etti. Yıldırım, bu hareketin Filistin’e yardımların ulaşmasına ve uluslararası toplumun Gazze’deki durumu fark etmesine vesile olacağına inandığını ifade etti.

İnsani Krizin Giderilmesine Yönelik Kararlılık

Filo Gazze’deki insani krize dikkat çekmek ve yardımların ulaşmasını sağlamak için önemli bir adım atmaktadır. Filo, uluslararası dayanışmanın bir ifadesi olarak, İsrail’in Gazze’yi ablukaya almasına karşı bir duruş sergilemektedir.

Miratyoutube

MİRATHABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.