ANKARA’DA “BÜYÜK GAZZE YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENECEK

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” düzenliyor. Yürüyüş, AKM Metro istasyonundan başlayacak ve temsili yaralı ve cenazelerin taşınacağı bir kortejle devam edecek. Etkinlikte, anneler bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketleri taşıyacak. Görme engelliler “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz.” yazılı pankartla yer alacak. Miting ise Pazar günü 13.30’da Anadolu Meydanı’nda gerçekleşecek, sanatçılar ve gazeteciler katılımcılara seslenecek. Platform Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, Filistin dramını vurgulayarak, “Vicdan sahibi herkesi pazar günüki yürüyüşe ve mitinge davet ediyoruz.” Dedi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı büyük çaplı bir etkinlik düzenliyor. “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” adı altında gerçekleşecek etkinlik, 24 Aralık Pazar günü AKM Metro istasyonundan başlayacak.

Yürüyüş boyunca at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşınacak. Sağlıkçılar, avukatlar ve gazeteciler, Gazze‘de kaybedilen meslektaşlarına destek amacıyla mesleki kıyafetleriyle kortejde yer alacak. Anneler bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketleri taşıyacak. Görme engelliler “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz.” yazılı pankartla duygusal bir mesaj verecek.

Pazar günü saat 13.30’da başlayacak yürüyüş, Anadolu Meydanı’nda son bulacak. Ve burada sanatçılar ile gazetecilerden oluşan misafir konuşmacılar katılımcılara hitap edecek. Platform Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu olayların soykırıma dönüştüğünü vurguladı. Mahitapoğlu, etkinliğin sadece siyasi  duruş değil, aynı zamanda insanlığın vicdanına seslenen bir hareket olduğunu belirtti. Tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına davet yapıldığını, etkinliğin Filistin dramına duyarlı olan herkesi bir araya getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Bu etkinlik, Filistin’e duyulan destek ve Filistinlilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

2 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

2 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

2 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

4 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

6 saat ago