islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3772
EURO
34,7641
ALTIN
2.437,45
BIST
9.977,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ANKARA’DA “BÜYÜK GAZZE YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENECEK

ANKARA’DA “BÜYÜK GAZZE YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENECEK
21 Aralık 2023 12:30
A+
A-

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” düzenliyor. Yürüyüş, AKM Metro istasyonundan başlayacak ve temsili yaralı ve cenazelerin taşınacağı bir kortejle devam edecek. Etkinlikte, anneler bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketleri taşıyacak. Görme engelliler “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz.” yazılı pankartla yer alacak. Miting ise Pazar günü 13.30’da Anadolu Meydanı’nda gerçekleşecek, sanatçılar ve gazeteciler katılımcılara seslenecek. Platform Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, Filistin dramını vurgulayarak, “Vicdan sahibi herkesi pazar günüki yürüyüşe ve mitinge davet ediyoruz.” Dedi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı büyük çaplı bir etkinlik düzenliyor. “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” adı altında gerçekleşecek etkinlik, 24 Aralık Pazar günü AKM Metro istasyonundan başlayacak.

Yürüyüş boyunca at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşınacak. Sağlıkçılar, avukatlar ve gazeteciler, Gazze‘de kaybedilen meslektaşlarına destek amacıyla mesleki kıyafetleriyle kortejde yer alacak. Anneler bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketleri taşıyacak. Görme engelliler “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz.” yazılı pankartla duygusal bir mesaj verecek.

Pazar günü saat 13.30’da başlayacak yürüyüş, Anadolu Meydanı’nda son bulacak. Ve burada sanatçılar ile gazetecilerden oluşan misafir konuşmacılar katılımcılara hitap edecek. Platform Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu olayların soykırıma dönüştüğünü vurguladı. Mahitapoğlu, etkinliğin sadece siyasi  duruş değil, aynı zamanda insanlığın vicdanına seslenen bir hareket olduğunu belirtti. Tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına davet yapıldığını, etkinliğin Filistin dramına duyarlı olan herkesi bir araya getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Bu etkinlik, Filistin’e duyulan destek ve Filistinlilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE